today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Η γραβατομουρμούρα

Τι; δεν την ξέρετε;

Είναι πιο ισχυρή και από την κρεβατομουρμούρα διότι κάποια στιγμή θα σε πάρει και ο ύπνος και θα σταματήσει, η γραβατομουρμούρα όμως ;

Χρόνια τώρα περιμένουν όλοι πότε ο κ. Πρωθυπουργός θα βάλει τη γραβάτα του που θα σημάνει και το τέλος των δεινών μας αφού το επονείδιστο κ.λ.π χρέος θα διαγραφεί.

Τότε θα σύρουν το χορό με νταούλια και ζουρνάδες και όλες οι αγορές θα είναι στα πόδια μας.

Τότε θα έρθει και η ανάσταση της οικονομίας, όπως είχε προαναγγείλει σε συνέντευξή του.

Ξάφνου και χωρίς να το περιμένει κανείς ο κ. Πρωθυπουργός εμφανίστηκε να φορά γραβάτα και μαζί με τον συμπολεμιστή Καμμένο ανακοίνωσαν το τέλος των μνημονίων.

Μάταια όμως περίμεναν όλοι ότι μαζί θα ακούσουν και για το τέλος των δεινών και των παθών τους,

Πως όμως;  αφού το χρέος δεν είχε διαγραφεί, αλλά είχε επιμηκυνθεί κατά 10 χρόνια.

Και ενώ προσπάθησαν πολλοί καλοπροαίρετα να εξηγήσουν τι σημαίνει αυτό και πόσο καλό είναι κάποιοι κακεντρεχείς θυμήθηκαν τις δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού που έλεγε ότι η επιμήκυνση είναι ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε.

Και να σου πάλι η γραβατομουρμούρα, γιατί την έβαλε, τι ήθελε να δείξει, τι σημαίνει που την έβγαλε αμέσως, και μπλα, μπλα!!!

Και να συνεχίζεται η γραβατομουρμούρα τη μια φορά με επίκεντρο συζήτησης και σχολιασμού το stylling,  την άλλη με επίκεντρο την πολιτική ανάλυση την τρίτη για τον επικοινωνιακό χειρισμό, την τέταρτη για τη φιέστα, αναπαμό δεν είχε ο άνθρωπος.

Και που τελείωσε η τελετή στο Ζάππειο η γραβατομουρμούρα ακάθεκτη συνεχίστηκε για ημέρες και θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη.

Δεν σας είπα ;

Είναι χειρότερη από την κρεβατομουρμούρα γιατί εκεί σε παίρνει ο ύπνος και μπορεί να ονειρευτείς ότι ζεις σε μια άλλη πραγματικότητα, πιο ανθρώπινη, πιο δίκαιη, καλύτερη, η γραβατομουρμούρα σε αφήνει προσγειωμένο σε αυτή τη σκληρή και αδυσώπητη πραγματικότητα την οποία εκατομμύρια πολίτες σου βιώνουν κάνοντας την καθημερινότητα τους πολλές φορές ανυπόφορη και το μέλλον αδιόρατο και αβέβαιο, απαισιόδοξο και μακρυνό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ