today-is-a-good-day
20.9 C
Athens

Πάνας: ο σκανταλιάρης Θεός στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Τον Πάνα, τον…σκανταλιάρη Θεό, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης (ΑΜΘ), σήμερα και αύριο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Το ΑΜΘ συμμετέχοντας και φέτος στην πανελλήνια εκστρατεία “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές” της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του υπουργείου Πολιτισμού, διοργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και γονείς.

“Ελάτε να γνωρίσετε τον Πάνα, τον τραγοπόδαρο θεό, προστάτη των βοσκών, των κυνηγών και της βλάστησης, που περιφερόταν στη φύση σκορπώντας τις μελωδίες του αυλού του” αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το ΑΜΘ.

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου (ώρα 11.30-12.30) θα υλοποιηθεί πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά από 6 έως 12 ετών, το οποίο περιλαμβάνει αφήγηση μύθων σχετικών με το παραπάνω θέμα από την Action Art /Εικαστική Δράση και τη Ροδάνθη Δημητρέση.

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2313 310244 στην ιστοσελίδα www.amth.gr καθώς και στα social media του ΑΜΘ.

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ