today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Ο Δραγασάκης σε ρόλο “μοναχού” βαφτίζει το κρέας ψάρι

Είναι γνωστό ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τα πάει και τόσο καλά με τις προβλέψεις.

Έτσι δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ούτε ο μετριοπαθής αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος βλέποντας τα ζόρια που περνά και έχει μπροστά της η κυβέρνηση είπε κι αυτός να δώσει ένα χεράκι βοηθείας, λέγοντας ακόμη και πράγματα που είτε δεν τα πιστεύει, είτε είναι εκτός πραγματικότητας.
Βγαίνει για παράδειγμα και δηλώνει ότι οι εξελίξεις στην Ιταλία δεν αιφνιδίασαν την κυβέρνηση, ενώ η αλήθεια είναι, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ότι ούτε μία σύσκεψη δεν έγινε στο Μαξίμου γι΄ αυτό το θέμα. Ωσαν να μην αφορά η πολιτική και οικονομική κρίση την Ελλάδα.
Συνεχίζουμε με τις αισιόδοξες προβλέψεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης: “Είναι θετικό ότι προχωρούμε έχοντας το δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα, το ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο» τόνισε από το βήμα της βουλής, ο Γ. Δραγασάκης.

Εκτός από τις αριστερές γενικούρες θα σταθούμε μόνο σ΄ αυτό το νέο ευφέρημα της κυβέρνησης περί “ολιστικού σχεδίου”. Μα, αυτό δεν είναι που οι δανειστές γύριζαν πίσω κάθε εβδομάδα και μάλιστα όπως λέγεται από τις 100 περίπου σελίδες οι 80 ήταν γεμάτο εντολές και παρατηρήσεις.

Επειδή όμως ο ρόλος του… μοναχού που βαφτίζει το κρέας ψάρι δεν του πάει του αντιπροέδρου φρόντισε στο τέλος της ομιλίας του- κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε- να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση λέγοντας: «Βεβαίως, αν οι αναταράξεις αυτές ενταθούν, επεκταθούν, συνεχιστούν, είναι προφανές ότι θα δοκιμαστούν οι αντοχές της κάθε χώρας ξεχωριστά και θα πρέπει η ΕΕ να δει συνολικότερες λύσεις, συνολικότερα μέτρα θωράκισης, στην περίπτωση που οι αναταράξεις παραταθούν ή ενταθούν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ