today-is-a-good-day
20.2 C
Athens

Αλλα “κόλπα” Τσίπρα: και κόψιμο συντάξεων και “13η σύνταξη”

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τόσο η κυβέρνηση θα “πλημμυρίζει” την κοινωνία με δήθεν “καλές ειδήσεις” και με ακόμη “καλύτερες υποσχέσεις”. Εξάλλου όπως λέει και η παροιμία “ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια”.
Η τελευταίας εσοδείας “καλή” είδηση “αφορά” τους συνταξιούχους. για τους οποίους ως γνωστόν η αριστερή κυβέρνηση ετοιμάζει και νέες μειώσεις στις συντάξεις τους, από τον Δεκέμβριο που μας έρχεται.

Σύμφωνα με τα όσα δήθεν επεξεργάζονται στο Μαξίμου – ελπίζουμε να μην συμμετέχει σ΄ αυτές τις συσκέψεις κορυφής κι ο Καρανίκας…- η κυβέρνηση θα “επαναφέρει” τη 13η σύνταξη.

Ωστόσο και επειδή αλήθεια και Μαξίμου είναι έννοιες ασύμβατες, στην πραγματικότητα αυτό που σχεδιάζουν (και θα κάνουν εφόσον τους το επιτρέψουν οι δανειστές), είναι η οριζόντια ενίσχυση όλων των συνταξιούχων με ένα ποσό.

Κι αυτό θα το κάνει ο κ. Τσίπρας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και εφόσον δεν έχουν γίνει μέχρι τότε εκλογές, για να “ισοφαρίσει” το ποσό που θα χάσουν οι συνταξιούχοι από τον επανυπολογισμό των συντάξεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ