today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Προεκλογικός ανασχηματισμός

Όλα είναι έτοιμα για τον μεγάλο και προεκλογικό ανασχηματισμό. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός μετά το Eurogroup της 21ης Ιουνίου ή το αργότερο μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο, όπου αναμένεται τυπικά να κλείσει η 4η αξιολόγηση, θα προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα διώξει τους υπουργούς-“σύμβολα” που έτρεξαν το 3ο και αχρείαστο μνημόνιο που ψήφισε η συγκυβέρνηση το 2015 και θα διορίσει “φρέσκα” πρόσωπα.

Στην περίπτωση αυτή θα δουν την πόρτα της εξόδου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιώργος Σταθάκης, η Εφη Αχτσιόγλου και ο Πάνος Σκουρλέτης. Στη μαύρη λίστα Τσίπρα υπάρχουν ακόμη οι Σταύρος Κοντονής, Βαγγέλης Αποστόλου, Γιώργος Κατρούγκαλος, Τάσος Πετρόπουλος, Κώστας Γαβρόγλου, Λυδία Κονιόρδου, Κατερίνα Παπανάτσιου και Γιάννης Αμανατίδης.

Εκτός κυβέρνησης μπορεί να βρεθεί και ο Πάνος Καμμένος, εφόσον μέχρι τότε το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων έρθει στη Βουλή προς ψήφιση. Και το λέμε αυτό διότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει ξεκαθαρίσει πως συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ο ίδιος δεν θα την ψηφίσει. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως το κόμμα του θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, απλά ο ίδιος δεν θα συμμετάσχει ως υπουργός στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ