Ρεκόρ Γκίνες για την ανθισμένη κερασιά από LEGO

Κάθε άνοιξη συρρέουν άνθρωποι από όλον τον κόσμο στην Ιαπωνία για να απολαύσουν σε όλο τους το μεγαλείο τις ανθισμένες κερασιές. Όμως, μιας και η περίοδος της ανθοφορίας είναι τόσο σύντομη πολλοί εύχονται να κρατούσε λίγο περισσότερο. 

Υπάρχει, ωστόσο, μία κερασιά που θα μείνει ανθισμένη όλον τον χρόνο. Καλά διαβάσατε. Όλον τον χρόνο. Είναι φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από τουβλάκια LEGO, κατά παραγγελία από το θεματικό πάρκο LEGOLAND Japan και τοποθετήθηκε εκεί για την επέτειο του πρώτου έτους λειτουργίας του πάρκου.

Με ύψος σχεδόν 4,3 μέτρα και πλάτος 1,5 μέτρο αυτή η κατασκευή βάρους 3,3 τόνων καταχωρήθηκε στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ως «η μεγαλύτερη ανθισμένη κερασιά από τουβλάκια LEGO». Σχεδιάστηκε στην Τσεχία και μεταφέρθηκε στην Ιαπωνία, όπου χρειάστηκαν περισσότερες από 6.500 ώρες για να συναρμολογηθούν τα 881.470 τουβλάκια.

Πλήρης, με γρασίδι στις ρίζες -δηλαδή στη βάση-, μεγάλα κλαδιά, έναν θόλο από άνθη κερασιάς και ιαπωνικά φαναράκια (από LEGO κι αυτά) για να φωτίζουν το δέντρο όταν πέσει το σκοτάδι.