today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Στη ΓΑΔΑ έχετε vegan μενού κ. Τόσκα;

Ότι γενικά οι διάφορες ομάδες μπαχαλάκηδων ή «αναρχικών» ή «αντιεξουσιαστών» όπως αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται, ή «κουκουλοφόρων» κατά το κοινώς λεγόμενο ή «γνωστών αγνώστων» κατά τους δημοσιογράφους ή «των δικών μας παιδιών» κατά Δραγασάκη, δρουν ανεξέλεγκτα και ανενόχλητες είναι δεδομένο.
Το ότι έχουν διαφορετικό τρόπο «δράσης», επίσης. Αλλιώς «δρουν» οι πιτσιρικάδες, αλλιώς οι «παλιότεροι» και αλλιώς οι Ρουβίκωνες. Η αλήθεια είναι ότι, σε γενικές γραμμές, έχουν κοινή ιδεολογική αφετηρία, οπότε παρά τις διαφορές τους, λίγο πολύ τα βρίσκουν μεταξύ τους.
Έλα όμως που έχει «σκάσει» ένα νέο… φρούτο στην πιάτσα και δεν είναι άλλο από τους… χορτοφάγους ή vegan «αναρχικούς» οι οποίοι, εκτός των άλλων που σπάνε και καίνε, δλδ βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων, τραπεζών, αυτοκινήτων κλπ, καταστρέφουν, μάλλον στα… ρεπό τους, κρεοπωλεία και pet shop στα οποία γράφουν συνθήματα όπως «λευτεριά στα ζώα».
Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι διάφορα. Π.χ. πως μπορεί κάποιος που από τη μία να είναι τόσο πολύ ευαίσθητος με τα ζώα, από την άλλη να προσπαθεί με πέτρες, μολότοφ, φωτοβολίδες, σφεντόνες και οτιδήποτε άλλο, να τραυματίσει και να κάψει ανθρώπους.
Άλλο ερώτημα. Οι σύντροφοί τους, όταν σπάνε βιτρίνες, «ψωνίζουν» ρούχα και παπούτσια, ανανεώνουν την γκαρνταρόμπα τους, τα κινητά, τα τάμπλετ και τους υπολογιστές τους, βγάζουν και κανένα χαρτζιλίκι από τα κλεψιμαίικα.
Όταν είναι κάποιος «χορτοφάγος αναρχικός», τι κλέβει – συγγνώμη – τι «απαλλοτριώνει» από ένα κρεοπωλείο; Το να «απαλλοτριώνει» κιμά, λουκάνικα και μπριζολάκια και να τα μοιράζει στις καταλήψεις και στους κρεατοφάγους συντρόφους του, είναι εντός των… vegan επαναστατικών του αρχών;

Τέλος, το Προστασίας του Πολίτη, έχει φροντίσει όταν τους συλλαμβάνει, λέμε τώρα, να τους έχει vegan μενού στα κρατητήρια ή θα έχουμε τίποτα εξεγέρσεις και ερωτήσεις στη Βουλή;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ