today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ο συγκυβερνήτης απέκλεισε συμφωνία με τα Σκόπια. ΩΧ…

Κυρίες και κύριοι αναγνώστες, οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν πλέον σχεδόν βέβαιο, πως θα υπάρξει συμφωνία με τα Σκόπια για το όνομα και το πιθανότερο είναι να περιέχει τον όρο Μακεδονία.
Η βεβαιότητα αυτή, δεν πηγάζει ούτε από τις κυβερνητικές διαρροές για την «καλή πορεία» των διαπραγματεύσεων, ούτε από τις κινήσεις «καλής θέλησης» από την άλλη πλευρά, ούτε φυσικά επειδή ο πρωθυπουργός ξενύχτησε διαπραγματευόμενος, πάλι, επί 17 ώρες (αν και αυτό λειτουργεί ενισχυτικά ως προς τις συγκυρίες που οδηγούν, γενικώς, σε «λύσεις» και «συμφωνίες»*), ούτε επειδή τηλεφώνησε σε Τσίπρα και Ζάεφ, η Άγκελα Μέρκελ.
Όχι! Η βεβαιότητα προκύπτει από τη νέα στιβαρή, ξεκάθαρη, γρανιτένια, χαλύβδινη και σταράτη δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι: «εγώ δεν ψηφίζω ποτέ μια λύση με το όνομα Μακεδονία».
Όπως όταν δήλωνε «ούτε νεκρός δεν πρόκειται να συνεργαστώ με οποιονδήποτε ψήφισε ή στήριξε έστω και ένα μνημόνιο» και «θα παραιτηθώ από την πολιτική αλλά μνημόνιο δεν υπογράφω» και έρχονταν νέα μνημόνια (*οι συγκυρίες με τις 17ωρες διαπραγματεύσεις που λέγαμε), όπως όταν διαβεβαίωνε ότι «ο ΦΠΑ στα νησιά δεν αλλάζει όσο υπάρχω» και ο ΦΠΑ άλλαζε λίγους μήνες μετά, όπως όταν δεσμευόταν ότι «θα δώσουμε αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες για πέντε χρόνια» και λίγους μήνες αργότερα τους «κοβόταν» το αφορολόγητο και όπως όταν «κοίταγε στα μάτια τους Έλληνες» και απέκλειε κατηγορηματικά μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο και εβδομάδες μετά ξεκίναγε η κατρακύλα και των δύο.
Δεδομένης, λοιπόν, της προϊστορίας και της αναντιστοιχίας δεσμεύσεων, υποσχέσεων και διαβεβαιώσεων με τα έργα, τα αποτελέσματα και τις πράξεις του «συγκυβερνήτη», αλλά και τις αποστάσεις που… κρατούν με την πραγματικότητα οι προβλέψεις του, δεν είναι απίθανο και να υπάρξει συμφωνία και να περιέχει τον όρο Μακεδονία…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ