today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Κ. Μητσοτάκης: Τελειώνετε με τους Ρουβίκωνες

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη για τον διχαστικό του λόγο και “να σταματήσει να εξωραΐζει τον τραμπουκισμό αποκαλώντας τον ακτιβισμό”, κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

“Συνειδητοποιείστε επιτέλους ότι είναι αποτέλεσμα της αριστερής ιδεοληψίας σας να διαχωρίζετε τη βία σε αυτήν των ακροδεξιών και σε εκείνη του συγκεντρωμένου πλήθους”, συνέχισε. 

“Τη συγκυρία σκεπάζει ένα σύννεφο τυφλής βίας” παρατήρησε στην αρχή της ομιλίας του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταδικάζοντας ξανά την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη, αλλά και την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η καταδίκη αυτών των περιστατικών πρέπει να είναι ρητή, απόλυτη, χωρίς αστερίσκους όπως έπραξε η Ν.Δ. από την πρώτη στιγμή.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση την κάλεσε να αναμετρηθεί με “το αμαρτωλό παρελθόν” της και με “το προβληματικό παρόν” της. “Εσείς κάψατε την Αθήνα, εσείς χαϊδεύατε τους αγανακτισμένους, εσείς προσθέτατε πάντα ένα αλλά, όταν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι δέχονταν επίθεση και δέρναν τους δικούς μας βουλευτές… Μη με κοιτάτε έτσι αμήχανα, έχετε τεράστια ευθύνη για τη βία και την ανομία”, είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας “Η βία είναι μια και είναι κίνδυνος για τη Δημοκρατία. Σας καλώ επιτέλους να πράξετε το αυτονόητο. Απελευθερώστε τα Εξάρχεια.Τελειώνετε με τους Ρουβίκωνες”.

Στη συνέχεια ανέφερε: “Ο δήμαρχος Τήνου με οκτώ άτομα προσωπικό στο αστυνομικό τμήμα κατάφερε και συνέλαβε τον Ρουβίκωνα. Εσείς δεν θέλετε να το κάνετε, γιατί οι συγγένειες με τον χώρο είναι τέτοιες, που δεν σας το επιτρέπουν”.

Ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για τη δήλωσή του ότι ο Ρουβίκωνας είναι “πολιτικό μωρό που μπουσουλάει”, αναρωτώμενος “Να υποθέσουμε ότι η μαμά θα το βοηθήσει να σταθεί στα πόδια του με στοργή και προδέρμ;”.

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της ΝΔ σημείωσε: “Δεν σας επιτρέπω να αφήσετε το παραμικρό υπονοούμενο ότι η ΝΔ έχει οποιαδήποτε σχέση με οποιαδήποτε έκφραση βίας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ