Τα κόμικς του Αρκά στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ταξιδεύουν με τη μορφή θεατρικής παράστασης τα κόμικς και οι ήρωες του Αρκά, μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους – για δεύτερη χρονιά – στο θέατρο “Σημείο”, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά.
Οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν (στις 22, 23 και 23 Μαΐου) την παράσταση “ Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”, που – όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση – “θα φέρει λυτρωτικό γέλιο στα χείλη κάθε πικραμένου”. Μέσα απ’ αυτήν, θα αναδυθούν όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ηρώων που πρωταγωνιστούν στα κόμικς Η «Ζωή Μετά», ο «Ισοβίτης», οι “ Χαμηλές Πτήσεις”, ο «Καστράτο», το «Μαλλί με Μαλλί».
“ Ο Μπαμπάς Σπουργίτης προσπαθεί να ξεπεράσει την προδοσία της σπουργιτίνας, να βρει καινούργια σύντροφο και να χαλιναγωγήσει το “τέρας” που έχει για γιο. Ο Ισοβίτης βρίσκει παρηγοριά στο μοναδικό πλάσμα που του προσφέρει τη φιλία του με το αζημίωτο, τον βρωμερό ποντικό Μοντεχρήστο, ενώ ο Θανατοποινίτης γράφει την αυτοβιογραφία του περιμένοντας χάρη. Σ’ ένα κομμωτήριο, οι γλώσσες κόκαλα δεν έχουν και κόκαλα σπάνε, με τις πελάτισσες να είναι έτοιμες να πιαστούν μαλλί με μαλλί. Τέλος, στην κόλαση και στον παράδεισο τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα είπαν. Ζωή μετά υπάρχει, αλλά κάτι μας θυμίζει από τα πριν”, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στη “ Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”, τα κείμενα και οι χαρακτήρες του αγαπημένου σκιτσογράφου ζωντανεύουν, σχολιάζοντας με λιτό αλλά καυστικό τρόπο την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους, τους πόθους και τις μεταφυσικές του ανησυχίες. Μια παράσταση που απευθύνεται με τόλμη σε όλους όσοι αγαπούν τον ΑΡΚΑ και δε φοβούνται να κοιτάξουν με σαρκασμό το πρόσωπό τους στον καθρέφτη, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Συντελεστές

Συγγραφέας: ΑΡΚΑΣ

Θεατρική Διασκευή / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης

Κοστούμια: Κωνσταντινιά Βαφειάδου

Σκηνικά: Δημήτρης Αγοράς – Μαρία Κακάρογλου

Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα

Φωτισμοί: Anti Steve

Βοηθός Σκηνοθέτη: ‘Ελενα Τυρέα

Γραφιστική Επιμέλεια/ Σχεδιασμός Αφίσας: Σοφία Αποστολοπούλου

Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας

Κομμώσεις: Γιώργος Νικολαΐδης

Με τους: Δημήτρη Αγορά, Βίκυ Αδάμου, Έλενα Αρβανίτη, Αλέξη Βιδαλάκη, Δημήτρη Κανέλλο, Στέφανο Κοσμίδη, Σοφία Παυλίδου

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Ημερομηνίες παραστάσεων

*Θεσσαλονίκη: 22-23-24 Μαΐου 2018, Fargani Art, Αγίου Παντελεήμονος 10 (τηλέφωνο 2310208007, ώρα παράστασης 21:15)