today-is-a-good-day
16 C
Athens

“Να προσέχεις που βάζεις την… υπογραφή σου” αλλά και να θυμάσαι…

Μια από τις σπουδαιότερες και, αντικειμενικά, χρησιμότερες συμβουλές που πηγαίνει από γενιά σε γενιά ανδρών και πιο συγκεκριμένα, από τον παππού στον μπαμπά και από τον μπαμπά στον γιο, είναι η: «να προσέχεις που βάζεις την… υπογραφή σου».
Η αλήθεια είναι όμως πως, είτε εξ΄αιτίας ανεμελιάς της νιότης, είτε λόγω επιπολαιότητας, είτε λόγω βιασύνης, είτε φόρτου… εργασία, είτε ακόμα και λόγω ωχαδελφισμού, πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν προσέξει που την βάζουν την υπογραφή τους και μετά τραβάνε τα μαλλιά τους ή αν δεν έχουν, χτυπάνε το κεφάλι τους στο τοίχο.
Εξίσου σημαντικό, αν δεν είναι σημαντικότερο, με το που βάζει κανείς την υπογραφή του, είναι να θυμάται πότε και γιατί την έβαλε, καθώς και αν ήταν μόνος του ή μαζί με άλλους.
Στην περίπτωση που έχει συμβεί το ανεπανόρθωτο και έρχεται η ώρα της ανάληψης των ευθυνών, συνήθως, οι οκτώ στους δέκα τις αναλαμβάνουν, άλλοι με βαριά άλλοι με ελαφρύτερη καρδιά. Ο ένας από τους υπόλοιπους δύο, αρνείται πεισματικά τις ευθύνες του και ο άλλος είναι, σχεδόν πάντα, αυτός που έχει βάλει την υπογραφή του φαρδιά πλατιά αλλά το έχει ξεχάσει…
Στην τελευταία κατηγορία των… ξεχασιάρηδων, φαίνεται πως ανήκει και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο οποίος δεν φτάνει που είχε βάλει την υπογραφή του και μάλιστα μαζί με τους συναδέλφους του υπουργούς, Τσακαλώτο, Κοντονή, Κονιόρδου και Παπανάτσιου, στην απόφαση για επιβολή του τέλους 2% σε τάμπλετ και κινητά, πήγε κι έκανε μια ανάρτηση που διατράνωνε την… αντίθεσή του με το μέτρο!
Και μόλις δημοσιεύθηκε η απόφαση με την υπογραφή του, άρχισε και το πάρτι στα social . Ωστόσο το θέμα δεν είναι, ούτε ότι ξέχασε που έχει βάλει την υπογραφή του, ούτε ότι έκανε γκάφα, ούτε ότι γελάσανε κι οι πέτρες. Το θέμα είναι, ότι δεν είχε το σθένος και το θάρρος να ψελλίσει μια συγγνώμη ή έστω να προσπαθήσει να δικαιολογήσει την γκάφα του.
Βέβαια η… ταμπελίτσα για «fake news» είναι πάντα εύκαιρη…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ