today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Βιτάλης (ΔΩΔΩΝΗ): Tο υπουργείο έχασε 6.5 εκ. για τη φέτα!

"Να καταλάβει ο υπουργός ότι δεν μπορεί να ελέγχει τα πάντα"

Γράφει ο Γιάννης Βιτάλης για το ThePresident

Είναι θλιβερό αυτό που συνέβη.
Δεν κατάφερε το υπουργείο και ο υπουργός δια του εποπτευόμενου φορέα του, που είναι ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ να τρέξει τις διαδικασίες με συνέπεια σήμερα να έχει παρέλθει η προθεσμία και να χάνουμε τα 6,5 εκατ ευρώ που μας έδινε η Ε.Ε για την προώθηση της φέτας σε χώρες του εξωτερικού.
Είναι αδιανόητο πως κατάφεραν μετά από παρατάσεις, μάλιστα, που ζήτησε το αρμόδιο υπουργείο και πάλι να χαθούν χρήματα, τα οποία μας τα έδιναν για να μας χρυσώσουν το χάπι μετά τις επαίσχυντες συμφωνίες με τον Καναδά και την Αφρική.
Και φαντασθείτε ότι το ποσό αυτό για την Ελλάδα και ειδικότερα για τη φέτα είναι πάνω από το 50% του συνολικού ποσού, που διέθεσαν οι Ευρωπαίοι στις υπόλοιπες χώρες.
Δεν έχω παρά να δηλώσω την απογοήτευσή μου και τη θλίψη μου για τους χειρισμούς του αρμοδίου υπουργείου και των υπηρεσιών του.
Παρά το γεγονός ότι ο ΣΕΒΓΑΠ βοήθησε όσο μπορούσε και την ώρα που προσπαθούμε να στήσουμε στα πόδια της την διεπαγγελματική, που ακριβώς αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει το κράτος θα αναλάβει αυτή την οργάνωση για τη φέτα και την προστασία της και ανάδειξή της σε όλο τον κόσμο, τη φέτα που υπερηφανευόμαστε ότι αποτελεί το εθνικό μας προϊόν, ο κ. Υπουργός αρνείται να την αναγνωρίσει και να υπογράψει τον πλήρη φάκελο τον οποίο καταθέσαμε εδώ και πάνω από 10 μήνες.
Είμαστε σε συσκέψεις επί συσκέψεων και τον ορισμό επιτροπών και υποεπιτροπών και δεν προχωρά τίποτε σε μια Ελλάδα, που τόσο ανάγκη έχει να προχωρήσει μπροστά.
Θέλουν να βάλουν τους δικούς τους όρους, τα δικά τους πρόσωπα λες και είμαστε συνδικαλιστικό ή κομματικό όργανο.
Η Διεπαγγελματική είναι δημιούργημα της αγωνίας μας για τη φέτα και το μέλλον του πρωτογενούς τομέα στην χώρα. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας αφήνοντας στην άκρη όποιες διαφορές, γαλακτοβιομήχανοι μέλη του ΣΕΒΓΑΠ στο 70%, κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων πάνω από το 30%, για να σώσουμε ότι μπορούμε και να αναδείξουμε από την άλλη την αξία του «λευκού χρυσού» σε όλο τον κόσμο.
Επιτέλους πρέπει να καταλάβει ο υπουργός κ. Αποστόλου, ότι δεν μπορεί να ελέγχει τα πάντα και δεν πρέπει να ελέγχει τα πάντα, αλλά μόνο όσα θεσμικά του επιτρέπεται και να μας αφήσει να προχωρήσουμε μπροστά με στόχους και συγκεκριμένες δράσεις που ορίζονται στο καταστατικό μας και που το Δ.Σ ενέκρινε ομόφωνα.

*Ο Γιάννης Βιτάλης είναι Πρόεδρος της Διαπεγγελματικής Οργάνωσης για την Προστασία της Φέτας και Αντιπρόπεδρος του Δ.Σ. της γαλακτοβιομηχανίας “ΔΩΔΩΝΗ”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ