today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Ms Marvel: Η πρώτη πακιστανή μουσουλμάνα υπερήρωας έρχεται

Ο πρόεδρος των Marvel Studios, Κέβιν Φέιτζ, επιβεβαίωσε στο BBC την ύπαρξη σχεδίων για να ενταχθεί η Ms. Marvel στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel γνωστό ως MCU μετά το “Captain Marvel”.

Η εκδοχή της Ms.Marvel, που θα εισαχθεί είναι αυτή της Kamala Khan, η οποία αναλαμβάνει δράση εμπνεόμενη από την Captain Marvel και η οποία εισήχθη στα Marvel Comics το 2013. Η Ms. Marvel είναι η πρώτη μουσουλμάνα ηπερήωρας πακιστανικής καταγωγής και εφηβικής ηλικίας, που ήρθε να πάρει τη θέση της έως τότε Ms. Μarvel, Carol Danver, αφού εκείνη ανέλαβε το ρόλο της Captain Marvel.

Ο Φέιτζ δήλωσε ότι η Ms. Marvel θα μπορούσε να παρουσιαστεί, αφού κάνει το κινηματογραφικό ντεμπούτο της η Captain Marvel, την οποία παίζει η Brie Larson.

Η Khan βρήκε μεγάλη ανταπόκριση κι έκανε πολύ πετυχημένη πορεία στα κόμικς τα τελευταία χρόνια, που η εταιρεία εισήγαγε νεότερες, διαφορετικές εκδοχές των κλασικών χαρακτήρων της. Έχει πρωταγωνιστήσει στη δική της βραβευμένη σειρά και για σύντομο χρονικό διάστημα είχε προσχωρήσει στους Εκδικητές (Avengers).

Μια μουσουλμάνα υπερήρωας θα προσέθετε στην πολυμορφία του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel αλλά και γενικότερα. Το φετινό “Black Panther” άλλωστε εγκωμιάστηκε και είχε τεράστιο θετικό αντίκτυπο, καθώς ήταν η πρώτη ταινία υπερηρώων με ηθοποιούς κατά πλειοψηφία μαύρους, ενώ και η “Captain Marvel” θα είναι η πρώτη ταινία της Marvel – διότι υπάρχει και η άκρως επιτυχημένη Wonder Woman – που πρωταγωνιστεί γυναίκα υπερήρωας.

Σε κάθε περίπτωση η ανακοίνωση αυτή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους λάτρεις των ταινιών και των κόμικς της Marvel κι όχι μόνο. Και μην ξεχνάμε ότι κυκλοφορεί ανάμεσά μας εδώ και καιρό μια έφηβη πακιστανικής καταγωγής με υπερδυνάμεις, η Μαλάλα Γιουσαφζάι.

 

SourceBBC

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ