today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM στριμώχνουν την κυβέρνηση

Την ένταξη της χώρας σε προληπτική πιστωτική γραμμή, μετά το τέλος του μνημονίου, επανέφερε δυναμικά στο προσκήνιο ο επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην Αθήνα Φραντσέσκο Ντρούντι, αποκαλύπτοντας ότι η Φρανκφούρτη τη θεωρεί ως την καλύτερη επιλογή.
Στην πραγματικότητα, οι πληροφορίες από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αναφέρουν, όπως σημειώνει η έγκυρη “Καθημερινή” ότι η ΕΚΤ δεν είναι ο μόνος θεσμός που προκρίνει την προληπτική γραμμή. Την ίδια άποψη, γράφει η εφημερίδα, έχουν επίσης ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, αλλά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Κάτι που δείχνει ότι η κυβέρνηση αναμένεται να δεχθεί πιέσεις το επόμενο διάστημα για να επανεξετάσει τη στάση της στο συγκεκριμένο θέμα.

Αυτό θα σήμαινε, βεβαίως, ότι θα εγκατέλειπε ακόμη και τα τελευταία προσχήματα περί καθαρής εξόδου από το μνημόνιο. Τι (μας) θυμίζουν όλα αυτά; Μα τα “ένδοξα” χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση “έσκιζε” μνημόνια” “διέγραφε” το χρέος και υποσχόταν λαγούς με πετραχήλια στους πολίτες.

Η είδηση πάντως δεν θα είναι αν τελικά η κυβέρνηση κάνει μια ακόμη από εκείνες τις ωραίες κυβιστήσεις που ξέρει να κάνει και ζητήσει την προληπτική γραμμή, αλλά αν δεν την ζητήσει…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ