18.8 C
Athens

Γιατί ο Τσίπρας αποτελεί… εθνικό κεφάλαιο!

Πριν από μερικούς μήνες ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου βραβεύτηκε από ένα γαλλικό περιοδικό και τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίων (!) για το… σθένος που επέδειξε το καλοκαίρι του 2015 υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο, αφού προηγουμένως με την… περήφανη διαπραγμάτευση κάποιου θεωρητικού των παιγνίων, “φόρτωσε” στην πλάτη βάρος δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ουσιαστικά αυτή η βράβευση αποτελεί τη μεγαλύτερη χυλόπιτα σε όλους τους αφελείς που πίστευαν ότι θα… ανατρέψουμε την Ευρώπη, θα πούμε το μεγάλο ΟΧΙ και την επόμενη ημέρα θα τρέχουν οι… δραχμές από τα μπατζάκια μας. Μόνο που σε ένα τέτοιο εφιαλτικό σενάριο, απλά θα έπιαναν… φωτιά τα μπατζάκια μας. Υπ΄ αυτήν την έννοια, πρέπει να νιώθουμε… ευγνώμονες στον κ. Τσίπρα που δεν έκανε αυτό που είχαν στο μυαλό τους οι… αντιστασιακοί που χόρευαν στο Σύνταγμα και όσοι πανηγύριζαν και έλεγαν τις γνωστές ανοησίες τους στις δύο εκλογικές βραδιές της 25ης Ιανουαρίου και της 20ης Σεπτεμβρίου 2015!

Πρέπει επιπλέον να είμαστε ευγνώμονες στον σημερινό ένοικο του Μαξίμου καθώς κατάφερε μέσα σε έναν πυκνό πολιτικό και οικονομικό χρόνο, να κάνει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που έλεγε και κατηγορούσε τους προηγούμενους. Όλες οι αντιμνημονιακές… φανφάρες διαψεύστηκαν παταγωδώς προς μεγάλη απογοήτευση των… εξαπατημένων ψηφοφόρων του. Όλοι όσοι προέβλεπαν από το 2014 τι θα συμβεί και μάλιστα λοιδωρούνταν, πήραν το… αίμα τους πίσω. Έτσι, πρέπει να νιώθουν… ευγνωμοσύνη προς τον… αντιμνημονιακό ένοικο του Μαξίμου, γιατί τους δικαίωσε δια των ψεμάτων του! Και μάλιστα, αυτή τη δουλειά δεν την άφησε καν για τον ιστορικό του μέλλοντος, αλλά την τελείωσε μέσα σε ένα χρόνο και κάτι…!

Οι… εφηβικές ανοησίες του 2015 άλλαξαν όμως και την Ευρώπη. Προς την αντίθετη όμως κατεύθυνση σε σχέση με αυτήν που είχε στο μυαλό του ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου. Όλα τα αριστερά κόμματα της Ευρώπης, από ένα σημείο και μετά άρχισαν να κάνουν τους… κινέζους επισημαίνοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική αριστερά. Και βεβαίως πώς μπορεί να είχαν σχέση, όταν ο λαϊκισμός του κ. Τσίπρα περί της… ακραίας λιτότητας στην Ευρώπη απεδείχθη στην πράξη ότι αφορούσε στις περικοπές δαπανών πολιτών από τις χώρες της Ευρωζώνης για να πάρει δάνεια η Ελλάδα; Επιπλέον, τι θα μπορούσε να πει η συνειδητοποιημένη και ευαίσθητη ευρωπαϊκή αριστερά όταν παρακολουθούσε τις φανφάρες των εδώ αριστερών περί απειλής εξόδου από το ευρώ ή περί μετατροπής της Ευρώπης σε… Κούγκι; Σε αυτά συνυπολογίστε το… κάζο που έπαθαν από τα πολλά… σούρτα-φέρτα με τον Τσίπρα, τόσο ο Ολάντ στη Γαλλία όσο ο Σουλτς στη Γερμανία και ο Ρέντσι στην Ιταλία!

Πώς να μην είμαστε ευγνώμονες στον κ. Τσίπρα όταν ξεγυμνώνεται πλήρως η…ευαισθησία του προς τους κατατρεγμένους πρόσφυγες, τους οποίους εμμέσως πλην σαφώς προσκάλεσε να έρθουν και να… λιαστούν στην Ελλάδα, αλλά στη συνέχεια οι άμοιροι πέθαιναν από το κρύο, ή πνίγονταν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα ή συνωστίζονταν ο ένας πάνω στον άλλο σε σκηνές κάτω από τις πλέον απάνθρωπες συνθήκες; Είναι πραγματικά θλιβερό να πλασσάρεσαι ως “ευαίσθητος” και όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με μια κατάσταση που προκάλεσες, να σφυρίζεις αδιάφορα. Πάει και αυτός ο αριστερός μύθος…

Για όλα όσα έχουν γίνει στην Ελλάδα τους τελευταίους 39 μήνες πρέπει να είμαστε… ευγνώμονες προς τον κύριο Τσίπρα. Κι αυτό γιατί μας έμαθε ότι πρέπει να πληρώσεις ακριβά… δίδακτρα για να μάθεις τι σημαίνει… ελπίδα! Πρέπει δηλαδή να φας μια γερή… σφαλιάρα, για να συνειδητοποιήσεις ότι ψηφίζοντας αυτόν (που θα σε άφηνε ικανοποιημένο αν έκανε τα 10 από τα 100 πράγματα που είχε πει) δεν έκανες τίποτα περισσότερο από το να φας το ίδιο σου το κεφάλι.

Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον κ. Τσίπρα γιατί ακόμη καταφέρεται κατά του φιλελευθερισμού, ο οποίος ούτε μειώσεις μισθών και συντάξεων κάνει, ούτε εξοντωτικούς φόρους επιβάλλει, ούτε νοσοκομεία και πανεπιστήμια διαλύει. Αυτό που εφαρμόζει με τεράστια ευθύνη και των ξένων είναι πραγματικά από τα… άγραφα. Και οι ξένοι έχουν τεράστιες ευθύνες που τον άφησαν να συμφωνήσει και να υλοποιήσει μια εγκληματική πολιτική, ιδίως στο σκέλος της φορολογίας.

Επίσης, πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στη σημερινή κυβέρνηση που έχει κάνει το ψέμα… επιστήμη και την κοροϊδία… τέχνη. Την ευγνωμονούμε γιατί μπορεί να πει σε όλους τους Έλληνες (άρα και στους ψηφοφόρους τους) ότι ούτε συντάξεις και μισθούς μειώνει, ούτε επιδόματα περικόπτει, ούτε, ούτε, ούτε… Μόνο που στο τέλος της ημέρας, ελάχιστοι θα τον πιστέψουν και οι περισσότεροι που τον ψήφισαν θα… μουτζώνονται στον καθρέφτη! Γι αυτό το τελευταίο δεν προβλέπεται πρόστιμο, γιατί εμπίπτει στις διατάξεις περί ακριβών διδάκτρων εκμάθησης της… περήφανης διαπραγμάτευσης του 2015!

Τέλος, πρέπει να είμαστε ευγνώμονες σε αυτό το θέατρο σκιών που κυβερνά σήμερα γιατί κατάφερε να κάνει όσους ήταν στα… κάγκελα έως το 2014, να ντρέπονται. Και επιπλέον, να αντιλαμβάνονται ότι στον πραγματικό κόσμο το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Μόνο που ο ψεύτης σήμερα χαίρεται και βραβεύεται για το… σθένος του, ενώ ο λαός πένεται και ξεφτιλίζεται λόγω της βλακείας του στην κάλπη! Μπορεί να διαφωνήσει κάποιος με την άποψη ότι τελικώς ο Τσίπρας αποτελεί ένα σπουδαίο… εθνικό κεφάλαιο μέσα από την απομυθοποίηση και αποδόμηση όλων των αριστερών ιδεολογημάτων του;

 

Ο Λουκάς Γεωργιάδης είναι δημοσιογράφος – οικονομολόγοςe-mail: loukas1972@gmail.com

Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis

Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ