today-is-a-good-day
21 C
Athens

Αυτή η κυβέρνηση φεύγει!

"Ο ανασχηματισμός δεν ενδιαφέρει τους πολίτες"

Άρθρο του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη

Ένα νέο επεισόδιο της κακοστημένης παράστασης του κυβερνητικού θιάσου με πρωταγωνιστή τον κ. Τσίπρα, παρακολουθήσαμε χθες κατά την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας φαίνεται, μάλλον, να είναι ο τελευταίος Έλληνας που βλέπει μόνο επιτυχίες σε όσα έκανε η κυβέρνησή του από τον Ιανουάριο του 2015. Για ακόμη μία φορά, αμετανόητος και προκλητικός, αρνήθηκε να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη. Από τα δισεκατομμύρια που φόρτωσε στους Έλληνες πολίτες με τους πειραματισμούς του και την «περήφανη διαπραγμάτευσή του» μέχρι την εθνική τραγωδία στο Μάτι, από τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της χώρας και την απουσία του κράτους, μέχρι την τραγωδία στη Μάνδρα, την αδιέξοδη μεταναστευτική πολιτική και την ανησυχητική κατάσταση στη δημόσια ασφάλεια.
Η εικόνα της χώρας μας σήμερα είναι εικόνα παρακμής και διάλυσης. Η κυβέρνηση δεν απεδείχθη μόνο ανίκανη και ανεύθυνη στο Μάτι, αλλά και κυνική και απάνθρωπη. Η άλλη όψη της κρατικής απουσίας είναι η ανομία, που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με συμμορίες να δρουν ανενόχλητες ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας. Στη ΝΔ το επισημαίνουμε από καιρό, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, η κατάσταση στη δημόσια ασφάλεια έχει ξεφύγει πια από κάθε έλεγχο. Οι πολίτες νιώθουν ανασφαλείς ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συνειδητοποιήσει ότι η εγκληματικότητα δεν έχει δεξιό ή αριστερό πρόσημο. Η βία είναι μία, είτε υπογράφεται από Ρουβίκωνες, είτε από εγκληματικές συμμορίες που έχουν αποθρασυνθεί από την ανοχή των κυβερνώντων και δεν διστάζουν να αφαιρούν ακόμη και ζωές.
Την ίδια στιγμή, την οικονομική και κοινωνική κατάσταση καθρεφτίζουν, δυστυχώς, οι νέοι μας, που συνεχίζουν να αναζητούν διέξοδο στο εξωτερικό ή μένουν πίσω, χωρίς ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.
Ο κ. Τσίπρας αμετανόητος προσπάθησε και με τη χθεσινή του ομιλία να διχάσει μιλώντας για «αδίστακτες δυνάμεις» και υιοθετώντας ξανά ρητορική Βενεζουέλας. Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτή την πολωτική κατρακύλα. Η μόνη αλήθεια που είπε ο κ. Τσίπρας είναι ότι το κόμμα του είναι πλέον η απόλυτη προτεραιότητά του. Είναι η απόδειξη ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι να κρατηθεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την επερχόμενη ήττα του. Όσοι μήνες του απομένουν, όσα πρόσωπα κι αν ανακυκλώσει στο ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του, δεν πείθει πια κανέναν. Παραμένει όμηρος του κόμματός του, ενόψει ανασχηματισμού, προσπαθεί να διαχειριστεί την επικείμενη ήττα του στις εκλογές, επιχειρεί να ελέγξει τον ΣΥΡΙΖΑ και να κατευνάσει την εσωτερική αντιπολίτευση.
Ο επικείμενος ανασχηματισμός δεν ενδιαφέρει τους πολίτες. Δεν έχει καμία σημασία ποιος κάθεται στις καρέκλες ενός υπουργικού συμβουλίου μιας Κυβέρνησης που όλοι πια ξέρουν ότι βρίσκεται σε αποδρομή. Οι πολίτες δεν περιμένουν τίποτα πια από τον κ. Τσίπρα και από την Κυβέρνησή του. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τα στελέχη τους απέδειξαν ότι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα πέραν του να προκηρύξουν εκλογές και να φύγουν. Αυτή η Κυβέρνηση φεύγει!

Η εικόνα της μιζέριας, της απραξίας, της ανικανότητας και του διχασμού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να αλλάξει και να αντικατασταθεί από την Ελλάδα της πράξης, των έργων, της ενότητας και της αισιοδοξίας. Η ΝΔ και ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάμε από τους πολίτες να συμπορευθούμε σε μια προσπάθεια αναγέννησης που χρειάζεται η πατρίδα μας. Αυτή είναι η πρόκληση της επόμενης ημέρας και δεν συνδέεται μόνο με τα μνημόνια. Η Ελλάδα χρειάζεται μια συνολική επανεκκίνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ