today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Κέρκυρα: Ακρωτηριασμός 32χρονου σε επεισόδια του ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Ο σοβαρός τραυματισμός ενός ανθρώπου -υπέστη ακρωτηριασμό στο δεξί του χέρι- απ’ όλους όσοι συμμετείχαν, το βράδυ της Κυριακής, στη κινητοποίηση / διαμαρτυρία κατά της λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης, είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στη Νότια Κέρκυρα.

Ο νεαρός άνδρας, άγνωστο προς το παρόν κάτω από ποιες συνθήκες, τραυματίστηκε στο χέρι κι ενώ τα επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις ήταν εν εξελίξει, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Η χθεσινή κινητοποίηση / διαμαρτυρία των κατοίκων της Λευκίμμης σε καμία περίπτωση δεν έδειχνε στο ξεκίνημά της ότι θα κατέληγε σε μια ακόμα σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η σύνθεση, άλλωστε, των διαμαρτυρόμενων Λευκιμμιωτών ήταν τέτοια (σ.σ. ηλικιωμένοι γυναίκες, μικρά παιδιά) που δεν προμήνυε… ”μάχες” με τους αστυνομικούς, οι οποίοι ”φρουρούν” τις εγκαταστάσεις του Χ.Υ.Τ.Α.

Όλα ξεκίνησαν όταν δεν έγινε δεκτό το αίτημα των κατοίκων να μπει μια αντιπροσωπεία τριών ατόμων στο Χ.Υ.Τ.Α. (σ.σ. σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή, Σπύρο Αλαμάνο, ο οποίος μετέφερε στους κατοίκους την άρνηση της Εισαγγελέως να εισέλθουν στο Χ.Υ.Τ.Α. οι κάτοικοι), κάτι που είχε ως επακόλουθο την απόφαση των Λευκιμμιωτών να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία όλη τη νύχτα έξω από τις εγκαταστάσεις.

Σε ανύποπτη στιγμή, ένα βεγγαλικό (σ.σ. από αυτά που πέφτουν το βράδυ της Ανάστασης) έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό, με τους άνδρες της αστυνομίας να ”απαντούν” άμεσα (σ.σ. σε χρόνο… dt θα μπορούσε να πει κανείς!) με εκτεταμένη χρήση χημικών ουσιών απέναντι σε ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Η οργή στις τάξεις των κατοίκων της Λευκίμμης, μετά και το χθεσινοβραδυνό περιστατικό, έχει ξεχειλίσει, καθώς αυτό που υποστηρίζουν είναι ότι δέχτηκαν -για μια ακόμα φορά- απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Sourcestart tv

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ