21.2 C
Athens

Η Γερμανία κατηγορεί τη Ρωσία για την απόπειρα επίθεσης στο αεροδρόμιο της Λειψίας – Συνάντηση αύριο Φον ντερ Λάιεν-Ρούτε

Στη Μόσχα επέρριψε και επισήμως το Βερολίνο την ευθύνη για την απόπειρα επίθεσης με drone στη Λειψία. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ, ο υπουργός Εσωτερικών Αλεξάντερ Ντόμπριντ δήλωσε πριν από λίγο: «Δεν αντιμετωπίζουμε τη Λειψία ως μεμονωμένο περιστατικό, αλλά μάλλον σε συνδυασμό με άλλες υβριδικές επιθέσεις». Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο».

Συνάντηση Φον ντερ Λάιεν-Ρούτε

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συζητήσει αύριο Τετάρτη με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε για την πρόσφατη απόπειρα επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη Λειψία.

Οι γερμανικές αρχές αποδίδουν στη Ρωσία την απόπειρα αυτήν.

Στην ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα ετοιμάσουν μια απάντηση στο θέμα αυτό, στην προσεχή σύνοδό τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ