31.2 C
Athens

Ρέθυμνο: Χρηματοδότηση 500.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μέσω της Περιφέρειας Κρήτης, για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα και θεομηνίες σε περιοχές του δήμου.

Η χρηματοδότηση αφορά παρεμβάσεις σε κρίσιμες υποδομές που έχουν υποστεί σημαντικές φθορές από ακραία καιρικά φαινόμενα και περιλαμβάνει την αποκατάσταση της κάτω βρύσης στον οικισμό Σελλίων, ενός σημείου με ιδιαίτερη ιστορική και κοινωνική σημασία για την τοπική κοινότητα, την αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα στην κεντρική οδό εισόδου-εξόδου του Μιξορρούματος, όπου καταγράφηκαν εκτεταμένες ζημιές, την αποκατάσταση της πλατείας στην Καλή Συκιά και λιθοδομής μήκους 15 μέτρων, καθώς και την κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην κεντρική δημοτική οδό Καρίνων για την αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης χαρακτήρισε τη χρηματοδότηση σημαντική στήριξη για τον δήμο και ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν οι θεομηνίες στις τοπικές κοινότητες και τις υποδομές. Παράλληλα ευχαρίστησε τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνο Κατσαφάδο για τη συνεργασία, καθώς και τον βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη για τη συμβολή του στην προώθηση των αιτημάτων του δήμου προς την κεντρική διοίκηση.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, ο Δήμος Αγίου Βασιλείου συνεχίζει να διεκδικεί πόρους για την αποκατάσταση ζημιών και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των υποδομών, με στόχο έναν ασφαλέστερο και πιο ανθεκτικό δήμο για κατοίκους και επισκέπτες. Πρόσθεσε ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε τα έργα να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ