today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Φορολογούν και ελέγχουν ως μαύρο χρήμα τους κοινούς λογαριασμούς

Πρόστιμα έως και 45 % διεκδικεί η εφορία από δήθεν αδήλωτα ειδοδήματα κοινών λογαριασμών τα οποία υπολογίζει ως διπλά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, σε περίπτωση ελέγχου των λογαρισμών των φυσικών προσώπων, η εφορία αναγνωρίζει ως πρωτογενή εισοδήματα όλα όσα περιλαμβάνονται σε κοινούς λογαριασμούς Το αποτέλεσμα είναι ότι χιλιάδες καταθέτες που βρίσκονταν σε κοινό λογαριασμό με συγγενείς τους ή άλλα πρόσωπα, επιβαρύνθηκαν έως και 45 % από την εφορία, για αδήλωτα ειδσοδήματα, σαν τα χρήματα να ήταν δικά τους.

Και εκτός από το φορολογικό χαράτσι, τους επιβλήθηκε πρόστιμο για κτήση “μαύρου”, αδήλωτου χρήματος, ανεξαρτήτως εάν τα χρήματα αυτά είχαν δηλωθεί από τον συνδικαιούχο του τραπεζικού λογαριασμού.

Η πράξη αυτή των φορολογικών αρχών είναι προφανώς παράνομη και αντισυνταγματική, και χιλιάδες καταθέτες έχουν προσφύγει ήδη στη Δικαιοσύνη.

Όμως, παρά τις προσφυγές οι άνθρωποι αυτοί ταλαιπωρούνται, αφού και καλούνται να πληρώσουν το πρόστιμο και βρίσκονται  εκτεθειμένοι ακόμα και μπροστά σε ποινικές συνέπειες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ