today-is-a-good-day
16 C
Athens

Δημοσκόπηση Alco: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερά διατηρεί το προβάδισμα η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη τελευταία δημοσκόπηση της Alco η οποία έγινα για λογαριασμό του “OPEN”. Συγκεκριμένα η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 8,5 μονάδες  στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 31,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,6%, ενώ το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ διαμορφώνεται στο 12,7% και ακολουθούν ΚΚΕ στο 5,3%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στο 4,6%  και το ΜέΡΑ25 στο 3,5%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση “ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό” με 36% έναντι 25% για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 32% απαντά “κανένας”.

Παράλληλα, θετικά αποτιμούν οι πολίτες την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ σύμφωνα με την έρευνα της ALCO.

Ειδικότερα, στην ερώτηση αν “η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν και η ομιλία στο Κογκρέσο βοηθούν πολύ, αρκετά, λίγο, ή καθόλου την ασφάλεια της χώρας”, οι πολίτες απαντούν 30% “αρκετά”, 16% “πολύ” και 14% “λίγο”.

Τέλος, καταγράφεται η ανησυχία για την ακρίβεια και ιδιαίτερα για τις τιμές σε καύσιμα και ρεύμα, με το 42% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι τους τελευταίους μήνες η οικογένειά τους έχει περιορίσει “αρκετά” την κατανάλωση βασικών αγαθών και το 17% “πολύ”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ