today-is-a-good-day
15.9 C
Athens

Τα μεγάλα brands που χτύπησε ο κορονοϊός

Ο κορονοϊός εξελίσσεται σε ένα κυρίαρχο θέμα σε ό,τι αφορά τις αποδόσεις κερδών, καθώς οι επενδυτές επιδιώκουν να μετρήσουν τον αντίκτυπό του στα εταιρικά αποτελέσματα.
«Κατάρρευση» των μεγεθών της κατά 85% σημειώνει η Adidas στην Κίνα, καθώς η επιδημία του κορονοϊού ανάγκασε την γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών να κλείσει πολλά από τα καταστήματά της, ενώ οι καταναλωτές τα έχουν εγκαταλείψει, λόγω των φόβων μετάδοσης της ασθένειας.
Πλήγμα στις πωλήσεις της, αλλά και στα κέρδη του α΄ τριμήνου 2020, ανακοινώνει η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Puma, από το ξέσπασμα, αλλά και την επιταχυνόμενη εξάπλωση του νέου κορονοϊού. Η εταιρεία ανέφερε πως περίπου τα μισά καταστήματά της στην Κίνα ήταν προσωρινά κλειστά και η πτώση του κινεζικού τουρισμού έπληξε επίσης άλλες αγορές, ιδιαίτερα στην Ασία, ωστόσο ελπίζει ότι συνολικά θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της για το τρέχον έτος.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola, James Quincey, είπε ότι το ξέσπασμα του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου (SARS), το 2003 και το 2004, ήταν λιγότερο ανησυχητικό από τον κορονοϊό. Η κινεζική αγορά αντιπροσωπεύει το 10% του συνολικού όγκου της Coca-Cola. Η οικονομία της Κίνας ήταν σε διαφορετικό σημείο όταν εμφανίστηκε ο SARS, είπε.
Η Estée Lauder δήλωσε ότι το τρίτο τρίμηνο θα επηρεαστεί περισσότερο από την πτώση των πωλήσεων των προϊόντων ομορφιάς στην Κίνα. Η εταιρεία ενημέρωσε τις προοπτικές πωλήσεων για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, λέγοντας ότι προβλέπει τώρα αύξηση κατά 1%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
Η HSBC Holdings αναμένει μια ασθενέστερη απόδοση το πρώτο εξάμηνο το 2020, λόγω της ύφεσης στο Χονγκ Κονγκ και των πιστωτικών ζημιών, που σχετίζονται με τον ιό το πρώτο τρίμηνο. “Στο πιο ακραίο σενάριο υποβάθμισης, θα έλεγα ότι ο κορονοϊός θα συνεχίσει να επηρεάζει και το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους”, δήλωσε στέλεχος της εταιρείας. Αν το εξετάσετε αυτό, και αυτό θα γίνει το κυρίαρχο σενάριο, θα απαιτηθούν περίπου 600 εκατ. δολάρια πρόσθετες προβλέψεις για ζημίες δανείων”, προέβλεψε το στέλεχος.
Η InterContinental Hotels Group δήλωσε ότι 160 ξενοδοχεία είναι κλειστά στην Κίνα ή κλειστά για νέους επισκέπτες. Οι κινεζικές δραστηριότητες της εταιρείας αποτελούν λιγότερο από το 10% του λειτουργικού κέρδους του ομίλου.
Η Nike δήλωσε ότι έκλεισε περίπου τα μισά καταστήματά της στην Κίνα, ενώ τα υπόλοιπα καταστήματα αναφέρουν χαμηλότερη από την αναμενόμενη λιανική κυκλοφορία. Ο κατασκευαστής αθλητικών ενδυμάτων δήλωσε ότι σκοπεύει να παράσχει μια ενημέρωση σχετικά με τον αντίκτυπο του ιού στο κλείσιμο κερδών τρίτου τριμήνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ