24.6 C
Athens

Γαλλία: Ποινή φυλάκισης τριών ετών στη Μαρίν Λεπέν

Η Μαρίν Λε Πεν καταδικάσθηκε σε φυλάκιση τριών ετών, το ένα εκ των οποίων με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, και 15μηνη στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.

Η ηγέτις της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε 45 μήνες στέρησης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι, εκ των οποίων οι 30 μήνες με αναστολή, πράγμα που της επιτρέπει να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές. Ωστόσο, η υποψηφιότητά της παραμένει αβέβαιη εξαιτίας της καταδίκης της σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με ηλεκτρονική επιτήρηση (ηλεκτρονικό βραχιολάκι).

Η Μαρίν Λε Λεπέν είχε θέσει ως όρο για την υποψηφιότητά της την απουσία καταδικαστικής απόφασης για ηλεκτρονική επιτήρηση. «Οταν είσαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, πρέπει να έχεις πλήρη ελευθερία κινήσεων και αυτό δεν ισχύει όταν φοράς ηλεκτρονικό βραχιολάκι», είχε δηλώσει στο δίκτυο LCI.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ