15 C
Athens

Ιράν: Eπιδιώκει αποζημίωση από τα ΗΑΕ για τα αμερικανικά πλήγματα στο ιρανικό έδαφος

Το Ιράν επιδιώκει αποζημίωση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατηγορώντας τα ότι επέτρεψαν τις αμερικανικές επιθέσεις εναντίον ιρανικού εδάφους, όπως ενημέρωσε ο πρεσβευτής του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού με επιστολή του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Nournews που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Στην επιστολή του, ο Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί αναφέρει ότι η απόφαση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί το έδαφός τους για τις επιθέσεις συνιστά “μια άδικη ενέργεια σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία συνεπάγεται κρατικής ευθύνης”.

Η Τεχεράνη δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν παγκόσμια ευθύνη να επανορθώσουν, περιλαμβανομένης της αποζημίωσης για όλες τις υλικές και ηθικές ζημίες που προκλήθηκαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ