12.2 C
Athens

Ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης «Ηνίοχος-26»

Η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών (Distinguished Visitors Day) της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης «Ηνίοχος-26» πραγματοποιήθηκε, χθες, Δευτέρα 16 Μαρτίου,, στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, χαιρετισμό απηύθυνε ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος (Ι) Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, ως εκπρόσωπος του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας στρατηγού Δημήτριου Χούπη και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας διακεκριμένων επισκεπτών, οι προσκεκλημένοι αφού ενημερώθηκαν για τη διεξαγωγή της άσκησης από τον διοικητή του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής ταξίαρχο (Ι) Γεώργιο Πέτρου, παρακολούθησαν διελεύσεις σχηματισμών μαχητικών αεροσκαφών και περιηγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου Επιχειρήσεων των συμμετεχουσών δυνάμεων.

Την ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας και βουλευτής Δημήτριος Αβραμόπουλος, ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος, οι πρέσβεις στην Ελλάδα της Ινδίας, της Κροατίας και της Σλοβενίας καθώς και εκπρόσωπος του Μαυροβουνίου, εκπρόσωποι των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Στρατού και Ναυτικού, ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Ακόλουθοι ‘Αμυνας στην Αθήνα της Αλβανίας, της Γαλλίας , της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Σερβίας, οι τοπικές πολιτειακές και θρησκευτικές αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ