«Η κυβέρνηση ξεχνάει ότι η εκλογή Τραμπ άλλαξε τα δεδομένα. ‘Αλλαξε και την ατζέντα στο λαθρομεταναστευτικό, στο οποίο η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια αντεθνική πολιτική, αντίθετη με του Τραμπ», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πρόσθεσε: «’Αλλαξε η ατζέντα και στο ζήτημα των γεωτρήσεων από τον Τραμπ, στο οποίο η κυβέρνηση ήταν αντίθετη, αλλά τώρα τάσσεται υπέρ. Όσο για το αν θα συρθούν σε διάλογο η ΝΔ με την Τουρκία, ακόμα περιμένουμε στην Κάσο το καλώδιο, τις εξορύξεις νοτίως στις Κρήτης και την ΑΟΖ με την Κύπρο».
Ελληνική Λύση: Αν ο υπουργός Άμυνας δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος που αρμόζει στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ας παραιτηθεί
«Ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε το βράδυ της Παρασκευής 28 Νοεμβρίου 2025, σε Συνέδριο Εργασίας, με τίτλο «Η Ελλάδα σε Παγκόσμια Προοπτική», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Καρατζά και παρουσίασε θέματα δόγματος και στρατιωτικού προσανατολισμού σε μια ιδιωτική ΜΚΟ, την ΑΜΚΕ «ΚΟΜΒΟΣ», θαρρώντας ότι η άμυνα της χώρας είναι αντικείμενο συζήτησης για τραπεζίτες, συμβούλους και παραθεσμικά κέντρα εξουσίας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛληνική Λύση.
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κόμματος «όταν ο ΥΕΘΑ μιλά για την ανάγκη “να αποκτήσουμε σοβαρές ΕΔ”, προσβάλλει τους χιλιάδες Έλληνες που υπερασπίζονται τη χώρα νύχτα – μέρα. Στο Αιγαίο, τον Έβρο, τα νησιά, από ξηρά, θάλασσα και αέρα. Προσβάλλει τη μνήμη των στελεχών που τίμησαν μέχρι τέλους τον Όρκο τους προς την Πατρίδα».
Παράλληλα, η Ελληνική Λύση τονίζει: «Αν ο υπουργός δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος που αρμόζει στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ας παραιτηθεί. Κ. Δένδια, η άμυνα της Πατρίδας μας δεν είναι σεμινάριο ή πεδίο «διαλόγου» ιδιωτικής ελίτ, πολλώ δε “business forum”! Είναι θεσμική αρμοδιότητα της Πολιτείας και μόνο της Πολιτείας.
Το να παρουσιάζονται στοιχεία στρατιωτικής φιλοσοφίας εκτός θεσμικών οργάνων αποτελεί εκτροπή, αμέλεια και υποβάθμιση του κράτους.
Ο “ΚΟΜΒΟΣ” δεν είναι “επιτελείο” αλλά μη θεσμική λέσχη επιρροής. Μια λέσχη που ιδρύθηκε το 2021, με οικονομικούς παράγοντες και πρόσωπα που ουδεμία σχέση έχουν με την εθνική άμυνα. Δεν νοείται Υπουργός Εθνικής Αμυνας να ενημερώνει αυτοβούλως ιδιωτικά δίκτυα αντί για το ΚΥΣΕΑ και τη Βουλή. Η κυβέρνηση λειτουργεί χωρίς διαφάνεια, χωρίς θεσμικό σεβασμό, χωρίς στοιχειώδη σοβαρότητα».
Η Ελληνική Λύση μέσω της ανακοίνωσής της ρωτά «Ποιος έδωσε σε ιδιωτική ΜΚΟ ρόλο “συμβουλίου άμυνας”;» και «ποιος παίζει με θεσμούς και ευθύνες» και απαιτεί:
«1. Αναλυτική εξήγηση για ποιο λόγο η εθνική άμυνα έγινε αντικείμενο δράσης ΜΚΟ.
2. Αμεση και δημόσια εξήγηση για την προσβολή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.
3. Δέσμευση ότι η άμυνα της χώρας δεν θα «εκτίθεται» σε ιδιωτικά ακροατήρια».
«Η άμυνα της Ελλάδας δεν είναι παρουσίαση Powerpoint για εκλεκτούς», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.


