Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ «τον καλύτερο φίλο που είχε ποτέ το Ισραήλ στον Λευκό Οίκο» και δήλωσε ενώπιον της Κνεσέτ ότι είναι «προσηλωμένος στην ειρήνη αυτή».
Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η 13 Οκτωβρίου 2025 «θα μείνει στην ιστορία», προσθέτοντας ότι και ο Ντόναλντ Τραμπ θα «χαραχθεί στην ιστορία του έθνους μας και του κόσμου».
«Πόσο καιρό περιμέναμε αυτή τη στιγμή», είπε ο Νετανιάχου, και ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την πρότασή του, «που τερματίζει τον πόλεμο επιτυγχάνοντας όλους τους στόχους μας».
Δήλωσε ότι η πρόταση «ανοίγει τον δρόμο σε μια ιστορική επέκταση της ειρήνης στην περιοχή μας και πέρα από αυτή».
«Εσύ είσαι προσηλωμένος σε αυτή την ειρήνη, εγώ είμαι προσηλωμένος σε αυτή την ειρήνη», είπε στον Τραμπ. «Μαζί, κύριε Πρόεδρε, θα επιτύχουμε αυτή την ειρήνη».