Η ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης επί ισπανικού εδάφους ανήκει στο παρελθόν για τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα αγωνιστούν για πρώτη φορά τη νέα σεζόν μπροστά στο φίλαθλο κοινό τους (σε όλες τις διοργανώσεις) απόψε (10/10, 21:15), υποδεχόμενοι την μία εκ των τριών νέων ομάδων της Euroleague, την Ντουμπάι, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Ντεμπούτο στη Euroleague αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Φρανκ Νιλικίνα, ο οποίος αγωνίστηκε κόντρα στο Μαρούσι, για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μετρώντας 12 πόντους με 2/3 τρίποντα και 4 ασίστ σε 20 λεπτά συμμετοχής.
Έναν μικροτραυματισμό στην ποδοκνημική αντιμετωπίζει ο Εβάν Φουρνιέ, εξαιτίας του οποίου δεν αγωνίστηκε απέναντι στο Μαρούσι στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Ο Γάλλος γκαρντ/φόργουορντ έκανε ατομική προπόνηση την Τρίτη (7/10) και την Τετάρτη, όταν στο πρόγραμμα υπάρχει ομαδική προπόνηση θα επιδιώξει να επιστρέψει.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει καλύτερη εικόνα για το αν μπορεί να τον υπολογίζει απέναντι στην ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων την Τετάρτη (8/10). Δεδομένη είναι η απουσία του τραυματία Κίναν Έβανς για τους «ερυθρόλευκους», αλλά και του Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες.
Οι 77 πόντοι που πέτυχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, αποτελούν χαμηλή παραγωγικότητα για τη Euroleague και κόντρα στην Ντουμπάι καλούνται να βρουν περισσότερες λύσεις επιθετικά.


