19 C
Athens

Βρετανία-Επίθεση: Η αστυνομία επιβεβαίωσε τον θάνατο 3 ανθρώπων, μεταξύ τους και ο δράστης

Η βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση κατά της συναγωγής του Μάντσεστερ. Σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο δράστης, ο οποίος πυροβολήθηκε επί τόπου από την αστυνομία.

Η αστυνομία διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ενεργός κίνδυνος για το κοινό μετά την επίθεση.

Η αστυνομία εκλήθη στις 09.30 τοπική ώρα στην συναγωγή του Heaton Park στον βόρειο τομέα του Μάντσεστερ αφού αυτόπτης μάρτυρας είδε αυτοκίνητο να πέφτει επάνω σε ανθρώπους και έναν άνθρωπο να μαχαιρώνεται.

Η υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών που έφθασε στο σημείο διευκρίνισε ότι παρασχέθηκαν ιατρικές φροντίδες σε τέσσερις ανθρώπους που είχαν τραυματισθεί από το αυτοκίνητο και από μαχαίρι.

Η αστυνομία άνοιξε πυρ και ένας άνθρωπος χτυπήθηκε, προφανώς ο δράστης της επίθεσης, σύμφωνα με την υπηρεσία, που δεν διευκρίνισε αν ο άνθρωπος είναι νεκρός.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας φρουρός ασφαλείας δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση και σύμφωνα με βρετανική κυβερνητική πηγή, θα συντομεύσει την παραμονή στην Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Κοπεγχάγη για να επιστρέψει στο Λονδίνο.

Ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε βαθιά σοκαρισμένος από την επίθεση στην συναγωγή του Μάντσεστερ, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τρεις έχουν τραυματισθεί σοβαρά σήμερα κατά τον εορτασμό του Γιομ Κιπούρ.

«Η σύζυγός μου και εγώ είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι και θλιμμένοι μαθαίνοντας για την τρομακτική επίθεση στο Μάντσεστερ ειδικότερα κατ’ αυτήν την τόσο σημαντική για την εβραϊκή κοινότητα ημέρα. Οι σκέψεις συνοδεύουν όλους τους ανθρώπου που επλήγησαν από αυτό το τρομακτικό περιστατικό», δήλωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ