26 C
Athens

Προειδοποιητική απεργία του ΣΑΤΑ στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου

Στη 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει τα ταξί στην Αττική στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), Θύμιος Λυμπερόπουλος μιλώντας στο ΕΡΤΝews με αφορμή την ΚΥΑ 134328/20-8-2025 σύμφωνα με την οποία απλοποιείται το καθεστώς λειτουργίας των βαν.

Ο κ. Λυμπερόπουλος υπογράμμισε ότι «το ταξί στη χώρα μας που κλείνει φέτος 100 χρόνια ζωής, είναι το θεσμικό όργανο δημοσίας χρήσεως που ο επαγγελματίας που εργάζεται επάνω είναι δημόσιος υπάλληλος αμισθί, που ορίζει το τιμολόγιο με το Δημόσιο, ελέγχεται από το Δημόσιο και τιμωρείται για κάθε παράβαση από το Δημόσιο».

«Είναι άλλο πράγμα το Ι.Χ είναι ιδιώτης ο οποίος με κάθε τρόπο προσπαθεί για το δικό του όφελος να να να πάρει έργο από εμάς», προσέθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ υποστήριξε πως «είναι υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύσει το δημόσιο χαρακτήρα μέχρι 9 θέσεις που είναι δουλειά του ταξί».

Ο κ. Λυμπερόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν θέλει το θεσμικό όργανο που προσφέρει υπηρεσίες», το οποίο είναι το ταξί.

Κατηγόρησε τα βαν ότι «εξυπηρετούνται με το να πάρουν έργο εις βάρος του ταξί και ξέρουν» και «ότι θέλουν να κλέψουν το έργο» και «να καταστρέψουν το επάγγελμά μας».

Ακόμα κατήγγειλε πως δεν υπάρχει ισονομία καθώς για μία παράβαση «στο ταξί μπορεί να του πάρουν και έξι μήνες την άδεια» και στα βαν «για μία παράβαση που μπορεί να είναι και ακόμη χειρότερη επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 450-800 ευρώ και επιστρέφονται την ίδια μέρα οι πινακίδες.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι θα την «καταλάβουν πολύ καλά με τις απεργίες».

SourceΕΡΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ