Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα η 32χρονη Αλγερινή μητέρα που συνελήφθη για τον θάνατο του 3χρονου κοριτσιού της στο Παλαιό Φάληρο και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ αναμένονται νέες αποκαλύψεις σχετικά με τα ακριβή αίτια του θανάτου του παιδιού.
Το απόγευμα του Σαββάτου, αποκαλύφθηκε ότι στο σπίτι της οικογένειας στα Πατήσια, βρέθηκαν κηλίδες αίματος, που ανήκουν στο κοριτσάκι που πνίγηκε στο Παλαιό Φάληρο. Οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν σε συρτάρια ανάμεσα στο μπάνιο και την κουζίνα του διαμερίσματος, ενίσχυσαν τις υποψίες για εγκληματική ενέργεια.
Η Αλγερινή όταν συνελήφθη ισχυρίστηκε ότι το νήπιο χτύπησε στο μπάνιο και ύστερα το πήρε μαζί τα άλλα δύο παιδιά και πήγαν στη θάλασσα όπου το άφησε, παρότι αντιλήφθηκε ότι το σώμα του ήταν ακόμη ζεστό και χτυπούσε η καρδιά του. Ωστόσο, κατά την εξέλιξη της ανάκρισης από τους Λιμενικούς, άλλαξε τα λεγόμενά της και απέδωσε το περιστατικό σε ατύχημα στη θάλασσα, λέγοντας πως το παιδί της γλίστρησε.
Η αρμόδια εισαγγελέας μελέτησε τη δικογραφία και άσκησε σε βάρος της, ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος ανήλικου μέλους της οικογένειας και ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος μέλους της οικογένειας ανίκανο να αντισταθεί, κατ’ εξακολούθηση.
Στη δικογραφία, εκτός από τα όσα έχει ισχυριστεί η 32χρονη για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ, φέρεται να περιλαμβάνεται και κατάθεση γείτονα που αφορά σε παλιότερα περιστατικά κακοποίησης, γεγονός που οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης και για ενδοοικογενειακή βία.
Η ιατροδικαστική εξέταση ενισχύει την εκδοχή ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης τόνισε πως το παιδί παρουσίαζε τραύματα που δεν συνάδουν με την εκδοχή της μητέρας. Σύμφωνα με τον Γαλεντέρη, οι κακώσεις στο κρανίο του παιδιού ήταν εν ζωή, ενώ εντοπίστηκαν και τραύματα στο πρόσωπο που δεν συνδέονται με τον πνιγμό.