35.3 C
Athens

Χρηματιστήριο: Στις 1.978,35 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 0,36%

Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα του β΄ τριμήνου και στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ για τους δασμούς.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.978,35 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,36%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,35 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,55%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,18%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (+1,47%), της Elvalhalcor (+0,56%) και του ΟΠΑΠ (+0,21%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (-2,26%), της Jumbo (-2,20%) και της Optima (-1,78%).

Οι μετοχές της Jumbo και της ΔΕΗ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα.

Ανοδικά κινούνται 51 μετοχές, 39 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ξυλεμπορία (π) (+19,19%) και Αττικές Εκδόσεις (+9,80%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:CPI (-3,28%) και Ικτίνος (-2,87%).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ