Σε εξέλιξη βρίσκεται, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, η διαδικασία εκκένωσης τεσσάρων οικισμών στην περιοχή που μαίνεται η πυρκαγιά στην Αγία Κυριακή Ραφήνας- Πικερμίου, προκειμένου να μην εγκλωβιστούν κάτοικοι και κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα την τελευταία ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, από αστυνομικούς που βρίσκονται στον τόπο της πυρκαγιάς για να συνδράμουν στην απομάκρυνση των κατοίκων, απεγκλωβίστηκαν νωρίτερα από την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας και του Πικερμίου, εννέα πολίτες με διάφορα προβλήματα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή απομακρύνουν τους κάτοικους από τους οικισμούς Αγία Κυριακή, Έτος Στέκο, Ήμερο Πεύκο και Βουνόπολη.
Μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί από τις παραπάνω περιοχές περίπου 30 άτομα, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται.
Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:00 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών της Λεωφόρου Μαραθώνος και Αρίωνος, κοντά σε κατοικίες, και εξελίσσεται σε μεικτή ζώνη κατοικιών και πρασίνου, ενώ χαρακτηρίζεται από την Πυροσβεστική “δύσκολη και επικίνδυνη”.
Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 104 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα, εθελοντές. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.
Παράλληλα λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση στη Ραφήνα η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Μαραθώνος και στα δύο ρεύματα και συγκεκριμένα, από τη συμβολή της με την οδό Αλ. Φλέμινγκ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και από τη συμβολή της Μαραθώνος με την οδό Αγίου Δημητρίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα.