23.7 C
Athens

Ταγιάνι: Να λήξουν οι βομβαρδισμοί και να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

“Η θεμιτή αντίδραση του Ισραήλ σε μια τρομερή και παράλογη τρομοκρατική πράξη προσλαμβάνει, δυστυχώς, έναν εντελώς δραματικό και απαράδεκτο χαρακτήρα, του οποίου ζητούμε από το Ισραήλ τον άμεσο τερματισμό”, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Βουλή της Ρώμης.

“Οι βομβαρδισμοί πρέπει να λήξουν, η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να ξαναρχίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου πρέπει να ισχύσει και πάλι”, πρόσθεσε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

Ο Ταγιάνι ζήτησε, “ως φίλος του Ισραήλ, να σταματήσει άμεσα η κορύφωση της έντασης και να λήξει η ανθρωπιστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Λωρίδα της Γάζας” ενώ επέμεινε ότι “συγχρόνως, η Χαμάς πρέπει να απελευθερώσει όλους τους ομήρους, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα γυρίσουν στα σπίτια τους “.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ