19.7 C
Athens

«Γκέλα» η Νάπολι, στο +1 η διαφορά από την Ίντερ

Ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ ήταν σε ένα ακόμη ματς ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Νάπολι, παρ’ όλα αυτά οι «παρτενοπέι» δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και μετά το 2-2 με την Τζένοα, η μάχη για τον τίτλο στη Serie A μετατρέπεται σε θρίλερ, ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για το φινάλε.

Από δύο ασίστ του Σκωτσέζου μεσοεπιθετικού, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε προηγήθηκε δύο φορές επί των Γενοβένων, που αν και δεν είχαν κανένα βαθμολογικό κίνητρο κατάφεραν να «κόψουν» δύο υπερπολύτιμους βαθμούς από τους γηπεδούχους.

Ακόμη κι έτσι, πάντως, η Νάπολι παραμένει στην κορυφή της κατάταξης με διαφορά ενός βαθμού από την Ίντερ, που νωρίτερα πέρασε το εμπόδιο της Τορίνο εκτός έδρας με 2-0.

Ακολουθεί μία δύσκολη αποστολή για τη Νάπολι στην έδρα της Πάρμα, ενώ δύσκολο έργο αναμένεται να έχει και η Ίντερ, η οποία υποδέχεται στο «Σαν Σίρο» τη Λάτσιο.

Με εννέα αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που απέκλεισε την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Champions League και έκλεισε θέση στον τελικό, η Ιντερ κατάφερε να νικήσει 2-0 εκτός έδρας την Τορίνο και παραμένει «ζωντανή» στη μάχη της υπεράσπισης του τίτλου της στη Serie A.

Τα γκολ του Ζαλέφσκι στο 14΄ και του Ασλάνι με πέναλτι στο 49΄, αλλά και η εκπληκτική απόκρουση του Γιόσεπ Μαρτίνεθ (αντικατέστησε τον Ζόμερ στην εστία) στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, σε κεφαλιά του Ανταμς, επέτρεψαν στους «νερατζούρι» να πιάσουν προσωρινά στην κορυφή τη Νάπολι, η οποία φιλοξενεί το βράδυ την Τζένοα.

Να σημειωθεί ότι η αναμέτρηση στο Τορίνο διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή και μάλιστα το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με καθυστέρηση περίπου 30 λεπτών και αφότου ο διαιτητής επιθεώρησε τον αγωνιστικό χώρο, για να βεβαιωθεί ότι είναι σε θέση να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 36ης αγωνιστικής και η βαθμολογία στη Serie A έχουν ως εξής:

Μίλαν-Μπολόνια 3-1

(73΄, 90+3΄ Χιμένες, 79΄ Πούλισικ – 49΄ Ορσολίνι)

Κόμο-Κάλιαρι 3-1

(40΄ Κακερέ, 45+2΄ Στρεφέτσα, 77΄ Κουτρόνε – 22΄ Αντόπο)

Λάτσιο-Γιουβέντους 1-1

(90+6΄ Βετσίνο – 51΄ Κολό Μουανί)

Έμπολι-Πάρμα 2-1

(11΄ Φατσίνι, 86΄ Αντζορίν – 73΄ Τζούριτς)

Ουντινέζε-Μόντσα 1-2

(75΄ Λούτσα – 52΄ Καπράρι, 90΄ Μπαλντέ)

Βερόνα-Λέτσε 1-1

(41΄ Κόπολα – 23΄ Κρστόβιτς)

Τορίνο-Ίντερ 0-2

(14΄ Ζαλέφσκι, 49΄πεν. Ασλάνι)

Νάπολι-Τζένοα 2-2

(15′ Λουκάκου, 64′ Ρασπάντορι – 22′ αυτ. Μερέτ, 84′ Βάσκες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ