Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ότι σκότωσε τον Ιμπραχίμ Κουμπάισι, διοικητή της Χεζμπολάχ, επικεφαλής της μονάδας ρουκετών και πυραύλων της σιιτικής οργάνωσης, σε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό.
Ο Κουμπάισι ήταν στόχος μαζί με άλλους διοικητές της μονάδας ρουκετών και πυραύλων της Χεζμπολάχ, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.
Ο Κουμπάισι εντάχθηκε στη σιιτική οργάνωση τη δεκαετία του 1980 και έκτοτε είχε αναλάβει πολλούς σημαντικούς στρατιωτικούς ρόλους εντός της οργάνωσης και ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση πολυάριθμων επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών πολιτών και στρατιωτών, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.
«Με τα χρόνια και κατά τη διάρκεια του πολέμου, έγινε υπεύθυνος για την εκτόξευση πυραύλων προς ισραηλινούς αμάχους», τόνισε ο στρατός, «ο Κουμπάισι ήταν μια σημαντική πηγή γνώσης στον τομέα των πυραύλων και είχε στενούς δεσμούς με ανώτερους στρατιωτικούς ηγέτες της Χεζμπολάχ».
Νωρίτερα δύο λιβανικές πηγές ασφαλείας είχαν πει ότι ο Κουμπάισι σκοτώθηκε σε μια ισραηλινή επιδρομή σήμερα με στόχο πολυκατοικία στη Βηρυτό.
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από αυτό το πλήγμα που εξαπέλυσε σήμερα το μεσημέρι το Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο της Υγείας του Λιβάνου.
Στους 558 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών
Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο από χθες, Δευτέρα, αυξήθηκε στους 558, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Φιράς Αμπιάντ σε συνέντευξη Τύπου.
Ο νεότερος απολογισμός από τα πλήγματα αυτά «έφθασε τους 558 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 50 παιδιά και 94 γυναίκες», δήλωσε ο υπουργός, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο 1.835 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Ο απολογισμός «διαψεύδει όλους τους ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι στοχοποιούνται μαχητές», πρόσθεσε ο υπουργός.
«Η πραγματικότητα, δυστυχώς, είναι ότι η μεγάλη πλειονότητα, εάν όχι το σύνολο, είναι άνθρωποι χωρίς οπλισμό που βρίσκονταν στα σπίτια τους», δήλωσε ο ίδιος.
Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό από τον τελευταίο πόλεμο μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ το 2006.
Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε ανακοινώσει χθες βράδυ το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ήταν 492 νεκροί.
Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι 16 διασώστες και πυροσβέστες τραυματίστηκαν και ένα νοσοκομείο στην Μπιντ Τζμπέιλ, στον νότιο Λίβανο, αποτέλεσε στόχο πλήγματος.


