today-is-a-good-day
34.1 C
Athens

Κύκλο επαφών με υπουργούς ξεκινά ο Μητσοτάκης – Προτεραιότητες ακρίβεια και καθημερινότητα των πολιτών 

Κύκλο επαφών με τις νέες ηγεσίες στα υπουργεία, Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Μετανάστευσης ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης, μετά τις ευρωεκλογές, ενώ την επόμενη εβδομάδα, την ερχόμενη Τετάρτη, συνεδριάζει η Κ.Ο της ΝΔ για την αποτίμηση του αποτελέσματος της 9ης Ιουνίου κλείνοντας το σχετικό «κεφάλαιο» με τη συνάντηση των βουλευτών.

Του Κώστα Πασίση 

Άρτι αφιχθείς από τις Βρυξέλλες, όπου ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ως εκπρόσωπος του ΕΛΚ είχε καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τις κορυφαίες θέσεις στην Ε.Ε την επόμενη πενταετία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το σήμα για τη δυναμική επανεκκίνηση της κυβέρνησης ορίζοντας τους νέους στόχους.

Αύριο ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο υπουργείο Ανάπτυξης όπου αναμένεται να τον υποδεχθεί ο νέος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος έχει να διαχειριστεί, ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί την κυβέρνηση, το ζήτημα της ακρίβειας.

Ένα πρόβλημα που συνεχίζει να ταλανίζει όλα τα μικρομεσαία νοικοκυριά, παρά τα ανακουφιστικά μέτρα της προηγούμενης ηγεσίας.

Οι ανατιμήσεις στην αγορά «πλήγωσαν» την κυβέρνηση στις πρόσφατες ευρωεκλογές κάτι που αναγνώρισε από την πρώτη στιγμή ο Πρωθυπουργός ο οποίος μελετά νέες δραστικές παρεμβάσεις στην αγορά για τιθάσευση των τιμών…

Το στοιχείο που προκύπτει μετά τη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου το περασμένο Σάββατο, είναι η πολιτική βούληση για μηδενική ανοχή στα φαινόμενα αισχροκέρδειας και μεγάλης φοροδιαφυγής, που γίνεται από τους …καρχαρίες της αγοράς που νομίζουν ότι είναι στο απυρόβλητο…

Έτσι σε αυτό το πλαίσιο και ύστερα από ελέγχους μπήκε λουκέτο για 48ωρες σε κατάστημα πολυεθνικής στο Σύνταγμα.

Πέρα από τον ορατό συμβολισμό αποτελεί και ένα μήνυμα στις επιχειρήσεις και στους πολίτες ότι όσοι φοροδιαφεύγουν θα τιμωρούνται, ανεξαρτήτως μεγέθους και ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει τους νόμους ισότιμα…

Δεύτερος σταθμός, την Πέμπτη, το υπουργείο Εσωτερικών, που σχετίζεται άμεσα με την καθημερινότητα του πολίτη.

Αφορά τη σχέση του πολίτη με τις δημόσιες υπηρεσίες, σε πολλές περιπτώσεις προβληματικές που χρήζουν εκσυγχρονισμού για να γίνουν πιο αποδοτικές και φιλικές προς την κοινή γνώμη.

Επισημαίνεται ότι κατά την προεκλογική περίοδο το συγκεκριμένο υπουργείο βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα», καθώς φάνηκε ευάλωτο σε πελατειακές πρακτικές…

Ταυτόχρονα όμως αφορά και την ίδια τη θεσμική συγκρότηση της κρατικής λειτουργίας, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου ακόμη έχουν να γίνουν πολλά βήματα.

Την ερχόμενη Τετάρτη η Κ.Ο της Ν.Δ.

Την ερχόμενη Τετάρτη ορίστηκε τελικά η συνεδρίαση της Κ.Ο της ΝΔ, ένα θέμα που τέθηκε από τον βουλευτή Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος ανέφερε ότι η ΝΔ έχει απομακρυνθεί από τις παραδοσιακές αρχές της.

Για το θέμα και τους υπαινιγμούς που άφησε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ο οποίος υπερασπίστηκε το αφήγημα της στρατηγικής διεύρυνσης της Ν.Δ. που έφερε αλλεπάλληλες εκλογικές νίκες.

Οι πολίτες, οι ψηφοφόροι, τα μέλη μας μας είπαν «τρέξτε πιο γρήγορα», όχι «γυρίστε πίσω». Η διεύρυνση της Ν.Δ., η διεύρυνση των τελευταίων ετών, η οποία έγινε επί τη βάσει του σεβασμού των αρχών και των θέσεων της Ν.Δ., έφτασε την παράταξη σε νίκες που είχε να τις δει σχεδόν μια 20ετία. Και, μάλιστα, σε πάρα πολύ δύσκολα χρόνια πολλών, αλλεπάλληλων εισαγόμενων κρίσεων», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Άνθρωποι που δεν ήταν, ενδεχομένως και ποτέ, στη Ν.Δ. συστρατεύθηκαν με το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, συστρατεύθηκαν με τη Ν.Δ., ήρθαν σε εμάς και φτάσαμε στο σημείο, μετά από πάρα πολλά χρόνια, να ισχυροποιηθεί και η παράταξη και, στη συνέχεια, με την ετυμηγορία των πολιτών, σε αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες, να έχουμε μία ισχυρή Κυβέρνηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ