today-is-a-good-day
33.7 C
Athens

Το σχέδιο του Μαξίμου για τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ και οι ετοιμασίες για τη συγκέντρωση της Αθήνας

Τη «στροφή» σε μια πιο επιθετική επικοινωνιακή στρατηγική από την κυβέρνηση, με έμφαση στις άμεσες και πιο «σθεναρές» απαντήσεις σε όλα τα fake news της αντιπολίτευσης, αποκαλύπτει η αντίδραση  του Μαξίμου, μετά τον «πόλεμο» της φέτας που άνοιξε με βίντεο στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης, στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών.

Του Κώστα Πασίση 

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω. Δεν μπορεί να αιωρείται ένα ψέμα, να μην απαντάται η οποιαδήποτε αιτίαση μόνο και μόνο για να δημιουργούνται εντυπώσεις στους πολίτες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Αυτή η στρατηγική έχει ως στόχο να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση, αποτρέποντας τη δημιουργία εντυπώσεων και καταπολεμώντας την παραπληροφόρηση, αλλά και τη δημιουργία ενός τοξικού κλίματος, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες…

Το Μαξίμου εκτιμά ότι η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνη και ανεύθυνη, καθώς βασίζεται σε ψεύτικα στοιχεία και συκοφαντίες, καθώς το «οπλοστάσιο» του δε διαθέτει σοβαρές εναλλακτικές προτάσεις ή επιχειρήματα.

Στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε μιλώντας στην Κέρκυρα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Το πρώτο είναι η τοξικότητα και το ψέμα, είναι ακριβώς το ίδιο με την εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Και το δεύτερο το τάξιμο δισεκατομμυρίων για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων, για τα οποία δεν υπάρχουν πόροι για να γίνουν πράξη».

Όπως επισήμανε ο κ. Μαρινάκης η Αντιπολίτευση ακολουθεί δύο επιμέρους στρατηγικές σε αυτό το θέμα: η μία η γνωστή της, που τάζει στους πάντες τα πάντα, ακοστολόγητα προγράμματα, λεφτά από λεφτόδεντρα, λες και παίζει MONOPOLY με λεφτά τα οποία δεν υπάρχουν. Και η δεύτερη τακτική είναι fake news, ψέματα, αλλοίωση της πραγματικότητας.

Επί της ουσίας η κυβέρνηση κατηγορεί την Αντιπολίτευση, κυρίως το ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη ότι υπόσχεται υπερβολικά και ανεδαφικά πράγματα χωρίς να λαμβάνει υπόψη το κόστος και τις δημοσιονομικές συνέπειες.

Σε αυτό εντάσσεται και η πρόταση για επαναφορά του 13 και 14 μισθού στο δημόσιο τομέα.

Επίσης μέμφεται την Κουμουνδούρου για διασπορά ψευδών ειδήσεων, όπως έγινε με το …αφήγημα της φέτας, που ξαφνικά κυριάρχησε στην αντιπαράθεση των κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών.

Η Κουμουνδούρου για το συγκεκριμένο θέμα έστησε ολόκληρο …πανηγύρι για να κατηγορήσει τον Πρωθυπουργό ότι είναι αναξιόπιστος και λέει εσκεμμένα ψέματα.

Σημειώνεται ότι κ. Μητσοτάκης αναφέρονταν στη συσκευασία του μισού κιλού (500 γρ) και αυτό αναφέρονταν και στα σχετικά στοιχεία που παρέθεσε και κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής.

Παρέμβαση με σκωπτικό τρόπο για το ΣΥΡΙΖΑ έκανε και ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης βλέποντας ότι η Κουμουνδούρου προσπαθεί να συντηρήσει ένα ανύπαρκτο θέμα στον αφρό της επικαιρότητας που βγήκε την περασμένη Παρασκευή.

Η ερμηνεία που έδωσε ο κ. Βορίδης αποτυπώθηκε στην εξής φράση του: «Γιατί συνεχίζουμε να μιλάμε για το “τίποτα”;». Και συμπλήρωσε, «μήπως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν έχει να μιλήσει για τίποτα;».

Με αυτά τα δεδομένα και με τις ευρωεκλογές να απέχουν μόλις λίγες ημέρες, το Μαξίμου  προετοιμάζεται για αυξανόμενες επιθέσεις και ψευδείς ειδήσεις, και έχει θέσει σε συναγερμό τα κυβερνητικά στελέχη για να αντιμετωπίζουν άμεσα τέτοιες προσπάθειες.

Ωστόσο, το Μαξίμου αναγνωρίζει την ακρίβεια στην αγορά και τις επιπτώσεις της στα νοικοκυριά, και προσπαθεί να αναχαιτίσει τις τιμές, μέσω της αύξησης των εισοδημάτων των πολιτών.

Τέλος, η Πειραιώς έχει ξεκινήσει τις οργανωτικές προετοιμασίες για την τελευταία εβδομάδα του προεκλογικού αγώνα όπου δεσπόζουν οι δυο μεγάλες κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να στείλει μήνυμα νίκης για το βράδυ των εκλογών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ