today-is-a-good-day
31.7 C
Athens

Σήμερα στον εισαγγελέα ο Τούρκος που κατηγορείται για εμπρησμούς

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών οδηγείται σήμερα ο 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη χθες από τις αρμόδιες αρχές ως υπαίτιος πρόκλησης εκ προθέσεως εμπρησμών και κατ’ εξακολούθηση  σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, συνελήφθη χθες Κυριακή στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος,  της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εκ προθέσεως εμπρησμών και κατ’ εξακολούθηση  σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική ο 33χρονος είναι αιτών ασύλου. Επιπλέον όλες οι υπηρεσίες της ασφάλειας της χώρας διερευνούν το προφίλ του δράστη.

Βασίλης Κικίλιας: «Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι»

Με ανάρτησή του στο “X” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε:

«Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ