today-is-a-good-day
30.8 C
Athens

«Μάχη γιγάντων» στον τελικό στο Βερολίνο για το τρόπαιο

«Ραντεβού» με την Ιστορία του έχει απόψε (21:00) ο Παναθηναϊκός, στον τελικό της Euroleague, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, όταν θα πάρει θέση στο τζάμπολ, στην Uber Arena του Βερολίνου, όπου διεξάγεται το φάιναλ φορ.

Απομένουν… μόλις 40 λεπτά αγώνα για να μάθουν οι φίλαθλοί του αλλά και όλη η Ευρώπη, αν η απίστευτη πορεία της ομάδας του Εργκίν Αταμάν από τον περασμένο Οκτώβριο στη διοργάνωση, θα ολοκληρωθεί με ένα 7ο αστέρι κεντημένο στην «πράσινη» φανέλα ή αν η «βασίλισσα», κάτοχος του τίτλου και πολυνίκης με 11 τρόπαια θα τα αυξήσει σε 12.

Ο Παναθηναϊκός και η Ρεάλ Μαδρίτης, δύο ομάδες με πολλές συμμετοχές σε φάιναλ φορ… δεν έχουν ξανασυναντηθεί ποτέ στην καταληκτική φάση. Ούτε μία φορά δηλαδή στα 14 φάιναλ φορ της Ρεάλ και στα 12 των «πρασίνων».

Ούτε σε τελικό έχουν συναντηθεί ως εκ τούτου, σε 20 πριν από αυτόν για τη «βασίλισσα» και σε 7 έως σήμερα για τον Παναθηναϊκό (συμπεριλαμβανομένου αυτού της Suproleague. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά…. με τους «πράσινους» να είναι αποφασισμένοι να κάνουν το καλύτερο παιχνίδι τους για να καταφέρουν να «γράψει η ιστορία» δική τους νίκη σε αυτή το πρώτο «ραντεβού» με τη βασίλισσα.

Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν ο Φερνάντο Ρότσα, ο Ίλια Μπελόσεβιτς και ο Μεντί Ντιφαλά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ