today-is-a-good-day
29.6 C
Athens

Στο λαϊκισμό της αντιπολίτευσης εμείς απαντάμε με σταθερότητα, επιχειρήματα και ουσία

Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης που έρχεται σε λίγες μέρες. Πρόκειται για μία αναμέτρηση που μεταφέρει δύο σοβαρά διακυβεύματα. Το πρώτο αφορά τη σταθερότητα στη χώρα μας. Και το δεύτερο, το μέλλον της Ευρώπης. Μα, θα πουν κάποιοι, η Ευρώπη σχεδόν απουσιάζει από την προεκλογική συζήτηση. Ανοίγεις την τηλεόραση και ακούς κουβέντες για τα πάντα εκτός από τα ευρωπαϊκά. Πράγματι, δυστυχώς είναι αλήθεια. Ομως για αυτό δεν ευθύνεται η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση. Είναι ο στείρος λαϊκισμός της αντιπολίτευσης που εκτρέπει την πολιτική αντιπαράθεση από τα θέματα ουσίας. Είναι ο λαϊκίστικος τυχοδιωκτισμός που με ψεύδη και ακραία ρητορική θέλει να παραπλανήσει. Είναι οι αδίστακτοι θεομπαίχτες και οι πατριδοκάπηλοι που υποβαθμίζουν τη συζήτηση. Είναι και οι ακραίοι θιασώτες του lifestyle που νομίζουν ότι η πολιτική γίνεται μέσα από πόζες στα κανάλια και στα κοινωνικά δίκτυα.

Του Γιάννη Πλακιωτάκη *

Εμείς σε όλα αυτά απαντάμε με σταθερότητα. Με επιχειρήματα και ουσία. Με το συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ελληνικό λαό.

Όμως στην πραγματικότητα, δεν απέχουμε από τις Βρυξέλλες ούτε δύο βήματα. Γιατί οι μεγάλες αποφάσεις που ρυθμίζουν τις ζωές εκατομμυρίων Ευρωπαίων λαμβάνονται εκεί. Θέματα όπως η πράσινη μετάβαση, η Κοινή Αγροτική Πολιτική, οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και το Μεταναστευτικό κρίνονται σε μεγάλο βαθμό στις Βρυξέλλες. Και αυτό συμβαίνει επειδή οι λαοί της Ευρώπης έχουν αποφασίσει να συντονίσουν τον βηματισμό τους και να αναζητήσουν ένα κοινό ιστορικό πεπρωμένο, να πορευτούν μαζί προς ένα μέλλον με ασφάλεια και ευημερία. Και δεν θα επιτρέψουν σε κανένα λαϊκιστή, σε κανένα τυχοδιώκτη, σε κανέναν υπηρέτη αλλότριων συμφερόντων να υπονομεύσει αυτήν την πορεία.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να υπενθυμίσω τον ιστορικό ρόλο της παράταξης μας στην ευρωπαϊκή παρουσία της χώρας μας. Η Ελλάδα συμμετέχει στο σκληρό πυρήνα των αποφάσεων και μοιράζεται το ίδιο νόμισμα με τους ισχυρούς της Ευρώπης, επειδή αυτή η παράταξη, υπό την ηγεσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αγνόησε τις λαϊκίστικες κραυγές και έβαλε τη χώρα στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Και η Νέα Δημοκρατία, σταθερά προσηλωμένη στις αρχές της, παραμένει το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα με ειδικό βάρος και ισχυρό λόγο στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τη μεγαλύτερη πολιτική παράταξη του Κοινοβουλίου. Ηταν η Νέα Δημοκρατία που με το σθένος της κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη όταν κάποιοι έπαιζαν ζάρια με τις τύχες της. Και είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτός που, με το κύρος και την αποδοχή που έχει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, έκανε καίριες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις προς το συμφέρον της πατρίδας μας. Θυμίζω τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης που δημιουργούν νέες υποδομές και αλλάζουν τη χώρα. Την πίεση που ασκήσαμε για να αλλάξει η Κοινή Αγροτική Πολιτική για να απαλλαγούν οι αγρότες μας από μέτρα που αυξάνουν το κόστος παραγωγής. Και φυσικά τον ενεργό ρόλο της Ελλάδας στο νέο πλαίσιο για το Μεταναστευτικό, εξασφαλίζοντας περισσότερα κονδύλια και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Στις 9 Ιουνίου πηγαίνουμε όλοι στις κάλπες και επιβεβαιώνουμε την εμπιστοσύνη μας προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις 9 Ιουνίου θα έρθει άλλη μία νίκη που περιμένει ο λαός και απαιτεί η πατρίδα μας.

* Ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης είναι βουλευτής ΝΔ Λασιθίου, πρ. υπουργός Ναυτιλίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ