today-is-a-good-day
25.9 C
Athens

Στ.Κασσελάκης: Δεν λέγεται «λεφτόδεντρα» – Λέγεται πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα

Για «απόλυτη γύμνια» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε δήλωση του στα κοινωνικά δίκτυα αναφορικά με τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή.

«Το μόνο που έχει να σας πει ο πρωθυπουργός για την ακρίβεια που βιώνετε καθημερινά είναι: “Ούρσουλα, σου γράφω ένα γράμμα, όχι πως θέλω να σ’ το δώσω”», σχολιάζει και συνεχίζει: «Κι αφού εκείνοι δεν έχουν πρόγραμμα, τι κάνουν; Πιάνουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το παραποιούν: 40 δισ.! 50 δισ.! Λεφτόδεντρα! Επικαλούνται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Όμως εκείνο μετρά τις δαπάνες, όχι τα έσοδα».

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Ακρίβεια πέρασε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο το αποτίμησε στα 2,7 δισ.

Αντίβαρο: Έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη τραπεζών, διυλιστηρίων και εταιρειών ενέργειας. Θα μας φέρει 3,2 δισ., άρα έχουμε και μισό δισ. πλεόνασμα», τονίζει, εξηγώντας πως «αυτό σημαίνει ότι από αύριο μπορούμε να εφαρμόσουμε 0% ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και βρεφικά είδη (για 6+6 μήνες), μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα στον χαμηλότερο συντελεστή της ΕΕ, ειδική κάρτα για μειωμένη τιμή στο Αγροτικό πετρέλαιο, μείωση της τιμής της μηνιαίας κάρτας για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη την Ελλάδα και μείωση ΦΠΑ σε ύδρευση και αποχέτευση».

Αντίστοιχα, παραπέμποντας στο νέο φορολογικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει πως η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει «την ελάφρυνση στα φυσικά πρόσωπα με εισόδημα ως 100.000 ευρώ», γιατί «θα την επιβαρυνθούν όσοι βγάζουν από 200.000 ευρώ και πάνω» και «τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 17% για νομικά πρόσωπα με κέρδος έως 220.000 ευρώ», γιατί «θα την επιβαρυνθούν οι εταιρείες με έσοδα πάνω από 220.000 ευρώ».

«Δεν λέγεται “λεφτόδεντρα”. Λέγεται πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα για να μη μείνει κανένας πίσω, για να πάμε μπροστά όλοι μαζί. Όσο ο πρωθυπουργός σάς δουλεύει με επιστολές στην Ούρσουλα, εμείς – ο ΣΥΡΙΖΑ – δουλεύουμε. Όλα κοστολογημένα. Όλα έτοιμα να εφαρμοστούν από αύριο κιόλας. Για μια Καλύτερη Ζωή Τώρα! », καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ