today-is-a-good-day
29.3 C
Athens

Δ.Κουτσούμπας: Δυνατό ΚΚΕ στις 9 Ιουνίου για να κοπεί η φόρα της ΝΔ

«Όλη η αντιπαράθεση περιστρέφεται και σήμερα γύρω από το ποιος είναι ο πιο πιστός, ο πιο αυθεντικός εκφραστής της πολιτικής της ΕΕ, η πολιτική της οποίας είναι απολύτως ένοχη και για το πρόβλημα της ακρίβειας κ. Μητσοτάκη, κ. Ανδρουλάκη, κ. Φάμελλε κυρίες και κύριοι» επισήμανε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη δευτερολογία του, σήμερα, στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια.

Είπε ότι όλοι τους όταν «λένε Ευρώπη εννοούν την Ευρώπη των λόμπι, της διαφθοράς, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των πολέμων», τονίζοντας ότι «υπάρχει και η Ευρώπη των λαών, των αγροτών που ξεχύθηκαν στους δρόμους ενάντια στην ΚΑΠ, των εργαζομένων που πραγματοποίησαν τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων δεκαετιών, των φοιτητών που διαδηλώνουν ενάντια στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης, των λαών που αγωνιούν και αντιτίθενται στην εμπλοκή των χωρών τους στον πόλεμο στην Ουκρανία, στη Μ. Ανατολή και αλλού».

Επισήμανε ότι κατά τη σημερινή συζήτηση «κανείς τους δεν ακούμπησε το τεράστιο ζήτημα που σχετίζεται άμεσα με το θέμα της ακρίβειας, και είναι η πολεμική οικονομία της ΕΕ, τους θηριώδεις πολεμικούς εξοπλισμούς».

Είπε ότι τους τρεις μήνες που βρίσκεται η φρεγάτα “Ύδρα” στην Ερυθρά Θάλασσα, «σε μια αποστολή που ουδεμία σχέση έχει με την άμυνα της χώρας και την υπεράσπιση της πατρίδας» η κυβέρνηση «έχει δαπανήσει περίπου 45 εκατ. ευρώ» και έθεσε το ερώτημα «πόσους γιατρούς, πόσους δασκάλους και καθηγητές θα μπορούσατε να προσλάβετε με αυτά τα χρήματα για να μην μιλήσω για τα Rafale, τις Bellhara, και το Iron Dome που ετοιμάζεστε να αγοράσετε κ. Μητσοτάκη όπως είπατε στην πρωτολογία σας;».

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση δίνει όλα αυτά τα χρήματα για να εκπληρώνει η χώρα «τις συμμαχικές, δηλαδή τις ΝΑΤΟϊκές, υποχρεώσεις της και να μπορεί να “υπολογίζει στην στήριξη των συμμάχων”».

«Ποιών “συμμάχων”: Της ΝΑΤΟϊκής “συμμάχου” Τουρκίας που αμφισβητεί και κυριαρχικά δικαιώματα και την κυριαρχία της χώρας, της ΝΑΤΟϊκής “συμμάχου” Αλβανίας με τις πρόσφατες προκλήσεις του κ. Ράμα, της ΝΑΤΟϊκής “συμμάχου” Βόρειας Μακεδονίας η ηγεσία της οποίας επανέφερε κανονικά και με το νόμο την αλυτρωτική ονομασία “Μακεδονία” για το κράτος της;» είπε.

Σημείωσε ότι σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά η κυβέρνηση καλλιεργεί επικίνδυνο εφησυχασμό στον ελληνικό λαό, καθώς και ότι δεν αμφισβήτησε ποτέ τον ΝΑΤΟϊκό χαρακτήρα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έβγαλε όλη την “βρώμικη δουλειά” των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια».

«Συνολικά και σήμερα αναδείχθηκε η σύμπλευση όλων σας στα βασικά ζητήματα της ακολουθούμενης πολιτικής, γι’ αυτό και λέμε ότι στις ευρωεκλογές πρέπει “να κοπεί η φόρα” της κυβέρνησης της ΝΔ, ότι η φόρα της κυβέρνησης της ΝΔ κόβεται μόνο με την ενίσχυση του πραγματικού αντιπάλου αυτής της πολιτικής, δηλαδή του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που ήταν αντίπαλος της ΕΕ από την εποχή της ίδρυσής της, μέχρι σήμερα σταθερά και αταλάντευτα».

«Στη χώρα μας ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ, αποτελεί εγγύηση ότι θα είναι δυνατός ο λαός και το κίνημά του. Αντιπολίτευση στη χώρα υπάρχει και δυναμώνει, όπως και ένα σημαντικό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» είπε ο κ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι αυτό φάνηκε «στις μεγάλες απεργιακές μάχες και στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος».

«Φάνηκε την Πρωτομαγιά, με τις κόκκινες σημαίες της εργατικής τάξης και τις πολύχρωμες σημαίες του βασανισμένου λαού της Παλαιστίνης να ανεμίζουν ξανά στο Σύνταγμα» είπε, τονίζοντας ότι «εμείς δεν δεχόμαστε να γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα, στη γενοκτονία που ήδη μετρά πάνω 35.000 νεκρούς, όπως θέλει να μας κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ. Μια ΝΔ, που στηρίζει απροκάλυπτα το καθεστώς ενός εγκληματία πολέμου, όπως τον αποκάλεσε ακόμα και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, τον Νετανιάχου, ενώ όλα τα άλλα κόμματα τής δίνουν άλλοθι με τη στάση τους».

«Εμείς σας προτείναμε απλά και καθαρά, αφού κι εσείς όπως είπε στη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης, λέτε ότι συμφωνείτε με την ύπαρξη δύο κρατών που να ζουν ειρηνικά δίπλα δίπλα, Ισραήλ και Παλαιστίνης, γιατί δεν προχωράτε εδώ και τώρα να γίνει πράξη, όπως κατέθεσε την πρότασή της όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, η αναγνώριση ανεξάρτητου, ελεύθερου παλαιστινιακού κράτος που είναι απόφαση ομόφωνη της Βουλής από το 2015. Ήδη προχωράνε σε αναγνώριση και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιρλανδία, η Νορβηγία, η Ισπανία. Τι περιμένετε; Γιατί αφήνετε να συνεχίζεται αυτό το έγκλημα; Που ακόμα και το Διεθνές Δικαστήριο σήμερα, όπως είδατε, του ΟΗΕ έδωσε εντολή στο Ισραήλ, στον Νετανιάχου να σταματήσει την επίθεση στην Ράφα» προσέθεσε.

Είπε ότι το ΚΚΕ, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του είναι περήφανοι καθώς «αποτέλεσαν σταθερό και πολύτιμο στήριγμα σε όλους τους δίκαιους αγώνες του λαού και της νεολαίας, στη Βουλή, στο Ευρωκοινοβούλιο και στους δρόμους του αγώνα».

Είπε ότι ο πρωθυπουργός «προσπαθεί να εκβιάσει με την απειλή της πολιτικής σταθερότητας, αν η ΝΔ δεν πιάσει έστω το ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών που είναι περίπου 10% κάτω από το περσινό της 41%», σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη και καλύτερη ομολογία για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα όσων ετοιμάζει».

Σημείωσε ότι «την “σταθερότητα” αυτού του σάπιου συστήματος την ξέρει πολύ καλά ο ελληνικός λαός, καθώς σταθερότητα είναι τα ματωμένα πλεονάσματα που βγαίνουν από την υπερφορολόγηση, από την υποχρηματοδότηση κάθε τομέα που αφορά στη ζωή του λαού και αντιμετωπίζεται ως “κόστος”, όπως οι εγκληματικές ευθύνες που οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών ένα έγκλημα που το ΚΚΕ έχει πάρει όρκο να διερευνηθεί και να αποδοθούν ευθύνες. Κάτι που επείγει μετά τη χτεσινή δικογραφία και τις ποινικές ευθύνες που σαφώς υπάρχουν για τη συγκάλυψη, τα μπαζώματα και τόσα άλλα».

Προσέθεσε ότι «τα πλεονάσματα βγαίνουν ακόμα και από την έλλειψη δομών για την προστασία των γυναικών από την πολύμορφη βία».

Κάλεσε τους εργαζόμενους στις 9 Ιουνίου να φτάσουν στην κάλπη «με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Να απορρίψουν τόσο τους κυβερνητικούς εκβιασμούς, όσο και τις αυταπάτες τις Σοσιαλδημοκρατίας, που έρχονται ξανά από το παρελθόν. Ότι δήθεν με μια άλλη κυβέρνηση δική τους, αλλά εφαρμόζοντας τις ίδιες πολιτικές της ΕΕ, κάνοντας όλα τα χατίρια των εκμεταλλευτών, θα δει κι ο λαός άσπρη μέρα».

«Η ψήφος στο ΚΚΕ ταυτόχρονα είναι αυτή που θα αφήσει πίσω, στο περιθώριο τις δυνάμεις της Ακροδεξιάς που παριστάνουν τους “αντισυστημικούς” ενώ είναι οι καλύτεροι υπηρέτες του συστήματος» υπογράμμισε και κατέληξε:

«Δυνατό ΚΚΕ στις 9 Ιούνη, για να πάρει η κυβέρνηση, η ΕΕ, τα κόμματά τους και το σύστημά τους, μήνυμα αντίστασης. Για να πάρει ο ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί της Ευρώπης μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Για όλα αυτά που θα κατακτήσουμε αύριο με τον αγώνα μας και με το ΚΚΕ μπροστά, στην πρώτη γραμμή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ