today-is-a-good-day
25.9 C
Athens

Χρ.Δήμας: Η φωνή της Ελλάδας είναι πλέον ισχυρή στην Ευρώπη και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε

Τα Τρίκαλα επισκέφτηκε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Στο κλιμάκιο μετείχαν επίσης ο Γιάννης Κατσαρός, γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, ο πρόεδρος και στελέχη της ΔΕΕΠ Τρικάλων, καθώς και δημοτικές τοπικές οργανώσεις του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, συζήτησαν με πολίτες, με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης και με επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής για το κυβερνητικό έργο, για το διακύβευμα των επερχόμενων Ευρωεκλογών, για τα θέματα ασφάλειας και για διαφορά ζητήματα της καθημερινότητας και της τοπικής κοινωνίας.

Το κλιμάκιο μετέβη αρχικά στο Δημαρχείο Τρικκαίων, όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη εργασίας με το δήμαρχο Νικόλαο Σακκά και με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Ειδικότερα συζητήθηκε η αναπτυξιακή δυναμική της ευρύτερης περιοχής, τα έργα υποδομής που υλοποιούνται, η Πολιτιστική αλλά και η επιχειρηματική δραστηριότητα σε διάφορους κλάδους (τουρισμός, πρωτογενής τομέας κ.ά.).

Λίγο αργότερα, επισκέφτηκαν χώρους Πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής όπως, το Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη, το πολιτιστικό μνημείο «Μύλος Ματσόπουλου», τη νέα Δημοτική Πινακοθήκη (υπό ανακατασκευή) και το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο). Ο κ. Δήμας συναντήθηκε επίσης με το ΔΣ του Δημοτικού Θεάτρου, όπου συζήτησαν για την πολιτιστική τους δραστηριότητα, το θερινό πρόγραμμα και για διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο του θεάτρου. Τόνισε πως τα Τρίκαλα διαθέτουν σπουδαίους χώρους πολιτισμού, που αποδίδουν έργο στην τοπική κοινωνία και συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής. Εξήρε μάλιστα τη συνεργασία μεταξύ των φορέων του Πολιτισμού, της τοπικής κοινωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία έχει φέρει πολύ καλά και ουσιαστικά αποτελέσματα για τον τόπο.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο συνομίλησε με στελέχη, καθηγητές και δασκάλους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων. Αφού ευχαρίστησαν τους εκπαιδευτικούς για το σπουδαίο έργο που συντελούν, τόνισαν πως η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που έχει αποδείξει πως επενδύει στην πράξη στη δημόσια παιδεία, που ενισχύει το δημόσιο σχολείο και που, πρώτα και πάνω απ’ όλα, ενισχύει το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Λίγο πριν την αναχώρηση του κλιμακίου, περπάτησαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου συζήτησαν με τους πολίτες για τα ζητήματα που τους απασχολούν, για τις τιμές, τα προϊόντα, την ακρίβεια, την πολιτική επικαιρότητα, την εξωτερική πολιτική και την άμυνα αλλά και για την νέα πραγματικότητα που έχει φέρει η κλιματική κρίση.

Τα κομματικά στελέχη και μέλη της ΔΕΕΠ Τρικάλων διοργάνωσαν εκδήλωση όπου άνοιξε η συζήτηση για το διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών. Ο κ. Δήμας, δήλωσε: «Τα τελευταία πέντε χρόνια δώσαμε μεγάλες μάχες με στόχο η Ελλάδα να προοδεύει, να έρχεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα και να καλύψουμε το χαμένο έδαφος μιας δύσκολης δεκαετίας για την κοινωνία και την οικονομία μας.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχουν ακόμα δυσκολίες ή και αστοχίες. Όμως σε καμία περίπτωση η Ελλάδα του 2019 δεν είναι ίδια με την Ελλάδα του 2024. Σήμερα είναι μία καλύτερη χώρα, περισσότερο ψηφιακή, φιλικότερη στις επιχειρήσεις, με χαμηλότερη ανεργία, υψηλότερους μισθούς, λιγότερους φόρους και ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Ελλάδα διαδραματίζει πλέον έναν πιο ενεργό ρόλο στη λήψη αποφάσεων στην Ευρώπη και διεκδικούμε έναν ακόμα πιο πρωταγωνιστικό ρόλο. Θέλουμε να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον της Ευρώπης σε μια εποχή όπου προκλήσεις όπως ο πόλεμος, η ενεργειακή και κλιματική κρίση δεν μας επιτρέπουν και δεν χωρούν καθυστερήσεις και αναβολές.

Αυτά τα οποία γίνονται στις Βρυξέλλες έχουν πολύ μεγάλη σημασία για τη ζωή όλων μας και τα επόμενα πέντε χρόνια θα κληθούμε να πάρουμε μεγάλες αποφάσεις στις Βρυξέλλες για το μέλλον της Ευρώπης. Άρα δεν χωράει καμία χαλαρότητα ενόψει των εκλογών. Σας καλώ λοιπόν να δώσουμε άλλη μια μάχη, όλοι μαζί, για την Ελλάδα και για την Ευρώπη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ