today-is-a-good-day
29.3 C
Athens

Θ.Κοντογεώργης: Πρέπει να συνεχίσουμε στο δρόμο της σταθερότητας, της εμπιστοσύνης και της υπευθυνότητας

«Ο δρόμος της σταθερότητας, της εμπιστοσύνης, της υπευθυνότητας ,τον οποίο πρέπει να συνεχίσει η κυβέρνηση, θεωρώ, πως είναι το μήνυμα, που θα δώσουν οι πολίτες στις ευρωκάλπες», τόνισε από τα Ιωάννινα όπου πραγματοποιεί περιοδεία ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης.

Σε τηλεοπτική εκπομπή στο τοπικό κανάλι ΒΗΜΑ, ανέφερε, ότι λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, κατά τις επισκέψεις του σε διάφορες περιοχές της χώρας , εισπράττει και αγωνία για την καθημερινότητα την οποία όπως είπε, δεν αγνοεί η κυβέρνηση, αλλά και αναγνώριση από τους πολίτες, πως υπάρχει σχέδιο, γίνεται δουλειά, βελτίωση σε αρκετά ζητήματα , ενώ πρόσθεσε:

«Δεν είναι όλα τέλεια, αλλά γνωρίζουν οι πολίτες, πως αυτός είναι ο δρόμος της σταθερότητας της εμπιστοσύνης, της υπευθυνότητας που πρέπει να συνεχίσουμε. Επομένως θεωρώ, πως αυτό το μήνυμα θα δώσουν στις ευρωκάλπες».

Το ευρωπαϊκό περιβάλλον , επισήμανε ο κ. Κοντογεώργης, είναι το καλύτερο για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα μας και αυτό απαιτείι στιβαρή ηγεσία , με διαπραγματευτική ικανότητα και αξιοπιστία ,κάτι που πρωθυπουργός έχει αποδείξει.

«Η κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ, έχουν έναν κατεξοχήν ευρωπαϊκό προσανατολισμό Πρέπει να συζητήσουμε ποιος έχει δουλέψει αυτά τα 5 χρόνια προκειμένου η χώρα μας να ανακτήσει αξιοπιστία» , υπογράμμισε και άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση.

«Τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης επιλέγουν ένα δρόμο στον οποίον θεωρούν πως μπορεί να εισπράξουν, την όποια αντίδραση με ζητήματα που αφορούν την εγχώρια σκηνή και ένα λόγο, κατά την άποψη μου, ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας».

Ο Θανάσης Κοντογεώργης, το μεσημέρι συζήτησε για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το Δήμο Ιωαννιτών, στην συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο, Θωμά Μπέγκα.

Μαζί με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, ήταν η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτή Ιωαννίνων, Μαρία Κεφάλα, ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Παπαθανάσης και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, Σεραφείμ Λιάπης.

Τα ζητήματα που τέθηκαν αφορούν την λίμνη, τις αστικές αναπλάσεις, το αεροδρόμιο, τον επικείμενο τοπικό χωρικό σχεδιασμό, την υποστελέχωση του δήμου από προσωπικό με σύγχρονη επιστημονική γνώση, καθώς καιτο μεγάλο ζήτημα των χρηματοδοτικών εργαλείων για να προχωρήσουν οι μεγάλες παρεμβάσεις.

Μετά την συνάντηση ο κ. Κοντογεώργης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή και τόνισε:

« Βρισκόμαστε στα Γιάννενα, ένα κυβερνητικό κλιμάκιο λόγω ευρωεκλογών. Συζητήσαμε όμως για τα θέματα της πόλης των Ιωαννίνων. Μια πόλη κόσμημα με αναπτυξιακές δυνατότητες. Υπάρχει συναντίληψη, με το δήμαρχο για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν. Θα συγκροτηθούν ομάδες εργασίας για να έχουμε σε κοντινό ορίζοντα αποτελέσματα». Από την πλευρά του ο Δήμαρχος μίλησε με θερμά λόγια για την συνεργασία

«Είχαμε μια συνάντηση με ενδιαφέρουσα κατάληξη. Έθεσα στον υπουργό μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν το δήμο μας και για τα οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Συμφωνήσαμε να κινηθούμε στην αντιμετώπιση τους με βάση μια κοινή οπτική και μέσα από μια ειλικρινή συνεργασία», είπε σε δηλώσεις του ο κ. Μπενγκας.

Το πρωί ο υφυπουργός παρά το Πρωθυπουργώ, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Δήμο Κόνιτσας. Ο κ. Κοντογεώργης ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν την ακριτική περιοχή .Μάλιστα σε συνέντευξη του στην τηλεόραση ΒΗΜΑ, επισήμανε πως «είναι πολύ βασικό, όταν σχεδιάζεις πολιτικές, να έχεις ιδία αντίληψη για το τι βιώνει ο πολίτης».

Ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε, ότι κατά την περιοδεία του στην Κόνιτσα, διέκρινε και τις δυνατότητες και τα πεδία ανάπτυξης του τόπου, ενώ διαπίστωσε, πως υπάρχει μια έγνοια από τους ανθρώπους που ζουν εκεί, γιατί οι νέοι φεύγουν από τα χωριά. «…Στόχος μας, είναι να άρουμε την γεωγραφική απομόνωση μέσω, υποδομών ,ορεινού τουρισμού και της ενίσχυσης των κοινωνικών υποδομών …Είναι ένα πλέγμα παρεμβάσεων, για το οποίο θα πρέπει να υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, αυτό απαιτεί επιμονή από την ελληνική κυβέρνηση και την Αυτοδιοίκηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ