today-is-a-good-day
30.8 C
Athens

Συνάντηση Μακρή – Σημανδηράκη: Με γρήγορους ρυθμούς η προετοιμασία του Πειραματικού Λυκείου

Την υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή υποδέχτηκε στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και την ενημέρωσε σχετικά με ζητήματα της Παιδείας, όπως η σχολική στέγη στον δήμο, ενώ αναλύθηκαν εκτενώς και τα διαδικαστικά ζητήματα για την προετοιμασία ίδρυσης Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά.

Ο κ. Σημανδηράκης τόνισε ότι η διαδικασία για την έναρξη λειτουργίας του Πειραματικού Λυκείου Χανίων «τρέχει» με γοργούς ρυθμούς και με τη νέα σχολική χρονιά, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα στεγάσει τους πρώτους μαθητές. «Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι από κοινού προσπάθειες για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των δήμων, κι εντέλει τους πολίτες», σημείωσε ο κ. Σημανδηράκης. Η υφυπουργός, την οποία συνόδευε η γενική γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού, Ελένη Δουνδουλάκη, επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία και συνεννόηση που υπάρχει μεταξύ υπουργείου – δήμου και υπογράμμισε πως «με πολλή χαρά πληροφορήθηκα, ότι, όπως είχαμε συμφωνήσει, έτσι ακριβώς προχωράει το χρονοδιάγραμμα και οι ενέργειες για την ίδρυση του πρώτου Πειραματικού Λυκείου Χανίων, έγκαιρα και έγκυρα».

Την καλή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών και την ετοιμότητα για τη νέα σχολική χρονιά, τόνισαν με δηλώσεις τους και οι δύο βουλευτές Χανίων, Σέβη Βολουδάκη και Αλεξανδρος Μαρκογιαννάκης, ενώ η κ. Δουνδουλάκη σημείωσε ότι και στα ζητήματα Πολιτισμού το ενδιαφέρον του υπουργείου είναι μεγάλο και η συνεργασία συνεχίζεται απρόσκοπτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ