today-is-a-good-day
29.4 C
Athens

Στο Άργος το απόγευμα ο Κ.Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10:15 θα παραχωρήσει συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου στο πλαίσιο του συνεδρίου «Δημογραφικό 2024 – Εθνική Προτεραιότητα», στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Στις 15:00 ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στο sport24.gr και στον δημοσιογράφο Παντελή Βλαχόπουλο.

Στις 17:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το ‘Αργος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι εθνικισμοί σήμερα ξυπνάνε στα Βαλκάνια και η Ελλάδα πρέπει να προσέλθει από θέση ισχύος έχοντας μαζί της την Ευρώπη και το διεθνές δίκαιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Open ανέφερε ότι έχουν δίκιο οι πολίτες που λένε ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα νοικοκυριά. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι έχουμε πρόβλημα στοχευμένο στον πληθωρισμό των τροφίμων με ειδική αναφορά στο ελαιόλαδο.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει μια σειρά από μέτρα αρκετά παρεμβατικά στην αγορά τα οποία έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Για τα προϊόντα των πολυεθνικών εταιρειών είπε ότι υπάρχουν διαφορετικές πρακτικές με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαφορετικές τιμές ανά χώρα. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο αίτημα του προς την Κομισιόν να υπάρξει ευρωπαϊκή παρέμβαση.

«Κανένα μέτρο από μόνο του δεν θα λύσει το πρόβλημα. Είναι ρεαλιστικό βεβαίως να περιμένουμε από εκεί κάτι. Η πιο δομική παρέμβαση όμως αφορά στην αύξηση των μισθών», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι μισθοί στη χώρα μας έχουν αυξηθεί και η ανεργία έχει μειωθεί ενώ πολλοί εργαζόμενοι δεν είναι πια στον κατώτατο μισθό.

Είπε επίσης ότι υπάρχει φοιτητικό επίδομα ενοικίου το οποίο η κυβέρνηση το αύξησε ενώ για τα φοιτητικά ναύλα, ανέφερε, υπάρχει 50% έκπτωση.

Για τη μείωση του ΦΠΑ ανέφερε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι δεν θα έφτανε στον καταναλωτή και πως δεν το αντέχουν τα δημόσια οικονομικά.«Να μας πουν ποια επιδόματα θα κόψουν. Τα επιδόματα τα οποία δίνουμε είναι στοχευμένα με κοινωνικό πρόσημο», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ