today-is-a-good-day
36.1 C
Athens

Δ.Κουτσούμπας: Ψηφίζουμε ΚΚΕ και στέλνουμε μήνυμα εναντίωσης στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στο σύστημα

«Στις 9 Ιούνη ο λαός του Γέρακα, της Παλλήνης και ολόκληρης της Ανατολικής Αττικής, έχει επιλογή, κι αυτή είναι να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Να ταρακουνήσει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, την ΕΕ και τα υπόλοιπα κόμματά της στην Ελλάδα, το σύστημα και τα συμφέροντα που όλοι τους μαζί υπηρετούν.

Να κάνει την επόμενη μέρα πιο φωτεινή για τον ίδιο, γιατί το σκοτάδι του πολέμου, της εκμετάλλευσης και της ανέχειας, στο οποίο μας ρίχνουν μέρα με τη μέρα, “σπάει” μόνο με το κόκκινο της ελπίδας και του αγώνα» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία σε μεγάλη συγκέντρωση στον Γέρακα.

Κάλεσε όσους ψήφισαν ΝΔ τον περασμένο Ιούνιο «κάτω από τους ίδιους εκβιασμούς περί κυβερνητικής σταθερότητας και αστάθειας και κάτω από τη γνωστή λογική του “μικρότερου κακού”» να αναλογιστούν: «Τελικά λειτούργησε προς το συμφέρον τους το σχεδόν 47% που κατέγραψε η ΝΔ συνολικά στην Ανατολική Αττική; Ή αποτέλεσε άλλοθι για να εξαπολύσουν μια κανονική επιδρομή στο εισόδημά του και στα δικαιώματά του, προωθώντας πιο αποφασιστικά τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ;».

Αναφέρθηκε στο «δικαίωμα στο 8ωρο που το έκαναν 13ωρο με το νόμο Γεωργιάδη και με βάση τις ευρωενωσιακές οδηγίες», καθώς και στο «δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, που έβαλαν στο στόχαστρο με τον κατάπτυστο νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και βέβαια και αυτό είναι απολύτως σύμφωνο με την πολιτική της ΕΕ, όπως απάντησε προκλητικά η εκπρόσωπος της Κομισιόν, σε σχετική ερώτηση ευρωβουλευτών του ΚΚΕ»

«Ό, τι και να λέει, όμως, η Κομισιόν, πήραν την απάντησή τους από τους φοιτητές που δήλωσαν και δηλώνουν ότι αυτό το άδικο νομοσχέδιο, όπως και άλλα στο παρελθόν, θα μείνει στα χαρτιά.

Το δήλωσαν και με τις μεγάλες κινητοποιήσεις τους, τους προηγούμενους μήνες και με τη μεγάλη νίκη της παράταξης της ΚΝΕ, της “Πανσπουδαστικής”, στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές, όπου αναδείχθηκε ξανά σε πρώτη δύναμη και μάλιστα ακόμα πιο ενισχυμένη» τόνισε προσθέτοντας «χιλιάδες νέα αγόρια και κορίτσια έφτασαν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής με το γαρύφαλλο και έστειλαν σαφές μήνυμα αγώνα και μήνυμα συμπόρευσης με τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ».

«Η ΝΔ ζητάει τώρα καινούρια έγκριση, για να συνεχίσει με ακόμη περισσότερη ορμή το αντιλαϊκό της έργο και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι που πρέπει να “κοντύνει” σε αυτές τις κάλπες, να της κοπεί η φόρα» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι «αυτό, όμως, σημαίνει να κοπεί η φόρα στην ίδια την πολιτική της και όχι να κόψουμε το ένα κεφάλι της Λερναίας Ύδρας και να βοηθήσουμε να φυτρώσει το άλλο».

Υπογράμμισε, ότι «αυτό δεν μπορεί να γίνει με ψήφο στα υπόλοιπα κόμματα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των επιχειρηματικών συμφερόντων» και αναφέρθηκε, μιλώντας για την πολιτική τους και τις από κοινού ψηφοφορίες με τη ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο και στη Βουλή «στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη δήθεν “Νέα” Αριστερά».

«Δεν μπορεί να γίνει με ψήφο σε κόμματα, όπως του Βελόπουλου και της Κωνσταντοπούλου, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι λαϊκίστικα σόου στη Βουλή, για να κρύψουν ότι και αυτοί συμφωνούν στα βασικά στοιχεία της ακολουθούμενης πολιτικής, αλλά και για να καλύψουν την ανυπαρξία τους από τις ζωντανές κοινωνικές διεργασίες, από τους αγώνες του λαού μας» πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Ανατολική Αττική είναι καθρέφτης του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Γιατί εδώ αποτυπώνεται η μεγάλη αντίφαση: Από τη μία πλευρά μια τεράστια ανάπτυξη τα προηγούμενα χρόνια, με τα λεγόμενα “μεγάλα έργα”, με επενδύσεις, με βιομηχανικές και τουριστικές ζώνες, με οικιστική επέκταση που συμπαρέσυρε προς τα πάνω και τον πληθυσμό της περιοχής. Κι από την άλλη, υποδομές και υπηρεσίες που αφορούν την κάλυψη ζωτικών λαϊκών αναγκών, όχι απλά προηγούμενων δεκαετιών, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι ήταν τότε».

Σημείωσε ότι «πρέπει να συνειδητοποιηθεί ότι αυτά δεν έχουν να κάνουν απλά με ανικανότητα των κυβερνώντων και των τοπικών αρχών ή με υπαρκτά φαινόμενα διαφθοράς και κατασπατάλησης πόρων«.

«Το πρόβλημα είναι πιο βαθύ. Έχουν να κάνουν με τις αντιλαϊκές προτεραιότητες που θέτει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις και τις οποίες ενστερνίζονται όλα τα υπόλοιπα κόμματα» υπογράμμισε.

Είπε ότι «στο περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης, αυτό το υπερμνημόνιο της ΕΕ, δεν χωράνε έργα, που αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, γιατί συνήθως δεν είναι αυτά που αποφέρουν το επιθυμητό κέρδος στους επιχειρηματικούς ομίλους».

«Δεν έχετε, λοιπόν, τίποτα να περιμένετε, ούτε από τις υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη για διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης που θα μας φέρουν “πιο κοντά στην ΕΕ”, ούτε από μια αντιπολίτευση σαν αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που τον καλούν να συμμορφωθεί με τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, λες και δεν το κάνει πολύ ευχαρίστως και από μόνος του, λες και δεν είναι ακριβώς αυτό το πρόβλημα» ανέφερε και τόνισε: «Μόνο στον δικό σας αγώνα, μπορείτε να βασιστείτε. Και σε αυτόν θα βρείτε σταθερό και αταλάντευτο σύμμαχο το ΚΚΕ».

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «η ΕΕ δεν ήταν ποτέ μια ένωση των ευρωπαϊκών λαών, με σκοπό την κοινή τους ευημερία. Ήταν μια ένωση των λόμπι, των μονοπωλίων, των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων και για αυτό μια φυλακή των λαών» και επισήμανε ότι «το ΚΚΕ κόντρα στο ρεύμα, όπως κάνει πάντα, είπε από την πρώτη στιγμή την αλήθεια στον λαό. Όταν κάποιοι άλλοι λιβάνιζαν την ΕΕ ή καλούσαν σε αγώνα για τη “διόρθωσή” της. Το πιο τραγικό είναι, ότι το ίδιο συνεχίζουν να κάνουν και σήμερα».

«Σήμερα τα ψέματα έχουν τελειώσει. Το αληθινό πρόσωπο της ΕΕ έχει αποκαλυφθεί ξανά και ξανά. Γι’ αυτό και υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του λαού μας που εκφράζει απογοήτευση, δυσπιστία, προβληματισμό, ως και αντίθεση στην ΕΕ.

Αυτός ο κόσμος πρέπει να εκφραστεί στις 9 Ιούνη με τρόπο που δεν παρερμηνεύεται. Και αυτός είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ. Στο μοναδικό κόμμα που παλεύει ενάντια στην ΕΕ από την αρχή της ίδρυσής της και θα συνεχίσει να το κάνει αταλάντευτα. Θα αποκαλύπτει και θα αντιπαλεύει την αντιλαϊκή της πολιτική εκεί που διαμορφώνεται, στο ευρωκοινοβούλιο, και εκεί που ανατρέπεται, στους δρόμους του αγώνα» υπογράμμισε.

Όπως επισήμανε στις 9 Ιουνίου «ψηφίζουμε για όλα», προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, «ψηφίζουμε για να στείλουμε στο ευρωκοινοβούλιο δοκιμασμένους αγωνιστές και όχι πρόθυμους υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής, κλακαδόρους των συμφερόντων και των λόμπι. Ακυρώνουμε τα σχέδια του συστήματος και των κομμάτων του να στείλουν στην αποχή όσους δεν μπορούν να πείσουν.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ και στέλνουμε μήνυμα εναντίωσης στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στο σύστημα.

Στέλνουμε μήνυμα ελπίδας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Γιατί την Ευρώπη των λαών, θα τη φτιάξουμε όλοι μαζί, με τα δικά μας χέρια».

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό η Ελένη Γερασιμίδου υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Βασίλης Γιαννακός, αρχιπυροσβέστης, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αττικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ