today-is-a-good-day
26.8 C
Athens

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Eplo

H πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρέστη σήμερα στην τελετή εγκαινίων του γραφείου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου “Eplo”, στην Ιταλία.

Στην τελετή, στο ιστορικό Μέγαρο Άλτεμπς της Αιώνιας Πόλης παρέστησαν, επίσης, ο πρόεδρος της ιταλικής δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα και ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ. Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν ο πρόεδρος EPLO, Καθηγητής Σπυρίδωνας Φλογαΐτης, ο Διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ρώμης, Στέφαν Βέργκερ και ο διευθυντής εθιμοτυπίας, πρέσβυς Μπρούνο Αντόνιο Πασκουίνο.

Την τελετή εγκαινίων ακολούθησε η έναρξη συνεδρίου με θέμα «Μεταρρύθμιση του κράτους υπό το φως των νέων προκλήσεων», με αναφορά στις μεταναστευτικές προκλήσεις και στις παγκόσμιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας.

Η Πρόεδρος της δημοκρατίας, απόψε πρόκειται να παρακαθήσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν της, προς τιμήν του προέδρου της δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ και του προέδρου της Πορτογαλίας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, στο μέγαρο Κυρινάλιο.

Αύριο το πρωί, η κυρία Σακελλαροπούλου θα αναχωρήσει για την Φλωρεντία, όπου θα συμμετάσχει στο συνέδριο «The State of the Union 2024», του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Φλωρεντίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ