today-is-a-good-day
34.6 C
Athens

Το «σπριντ» της ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών – Τα νέα μηνύματα Μητσοτάκη

Στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών η ΝΔ εισέρχεται με καθαρό προβάδισμα έναντι της Αντιπολίτευσης αλλά και αύξηση των δυνάμεων της, αποδεικνύοντας ότι η στρατηγική της θετικής ατζέντας, που ξετυλίγει στο ..πεδίο έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και φέρει χειροπιαστά αποτελέσματα, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση της Interview.

Του Κώστα Πασίση

Η ΝΔ συγκεντρώνει 30% (από 25%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι καθαρά δεύτερο κόμμα λαμβάνει 15,5% (από 14,5%).

Στην προκειμένη περίπτωση η ΝΔ μετά το κλείσιμο των ανοικτών «μετώπων», όχι μόνο συνέρχεται πολιτικά αλλά μεγαλώνει τη διαφορά της από την Κουμουνδούρου, δείχνοντας τη δυναμική της.

Η διαφορά των 15 ποσοστιαίων μονάδων που χωρίζει τη ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της κυβέρνησης και επί της ουσίας λειτουργεί ισοπεδωτικά και για το αφήγημα του Στέφανου Κασσελάκη, περί πολιτικής ανατροπής το βραδύ των εκλογών της 9ης Ιουνίου.

Το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 11% (από 11,4%), παραμένει στην τρίτη θέση, καταγράφοντας, μικρή υποχώρηση, που ηχεί όμως ως συναγερμός καθώς ο πολιτικός χρόνος μέχρι τις ευρωεκλογές αρχίζει να μειώνεται.

Το ΚΚΕ παίρνει 6% (από 6,2%), ενώ η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου 7% (από 10,6%), δείχνει να είναι η μεγάλη χαμένη από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και το «άδειασμα» από την Ιεραρχία της Εκκλησίας.

Ακολουθούν η Νέα Αριστερά με 4,5% (από 4,2%), η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4% (από 2,5%) και η Νίκη με 3,1% (από 3,9%), που επίσης καταγράφει μια επικίνδυνη πτώση.

Επίσης οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 9,9%.

Το πρώτο προεκλογικό σποτ

Στην μάχη των ευρωεκλογών που είναι σε εξέλιξη η Πειραιώς εμφάνισε και το πρώτο προεκλογικό σποτ, με χαρακτηριστικά και ιδιότητες εθνικών εκλογών, λόγω της κρισιμότητας της κάλπης της 9ης Ιουνίου για τη πολιτική σταθερότητα της κυβέρνησης την επόμενη ημέρα.

Το σποτ της Νέας Δημοκρατίας κάνει από το πρώτο …δευτερόλεπτο focus στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ο Πρωθυπουργός επισημαίνει τη δέσμευσή του για πρόσληψη γιατρών, την ανακαίνιση νοσοκομείων και κέντρων υγείας, και την επέκταση των προληπτικών εξετάσεων.

Παράλληλα, αναδεικνύει τη συνέπεια και τη συνέχεια των προσπαθειών της κυβέρνησής του, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν.

Το μήνυμα που στέλνει είναι ότι όσο πιο δυνατή βγει η ΝΔ από τις ευρωεκλογές τόσο πιο ισχυρή θα είναι η φωνή της Ελλάδας στα κέντρα απόφασης των Βρυξελλών.

Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη

Στη «σκιά» της συνάντησης του με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στη Θράκη, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο ο οποίος έκανε λόγο για τουρκική μειονότητα στην περιοχή και όχι μουσουλμανική, όπως ορίζεται στη συνθήκη της Λωζάνης.

«Επιδιώκουμε πάντα καλές σχέσεις με την Τουρκία. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά η Ελλάδα δεν αποκλίνει από τις πάγιες θέσεις της και θα υπερασπίζεται πάντα με αυτοπεποίθηση την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε κατοίκους της Μάκρης, λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη, επεσήμανε την ανάγκη τα πολιτικά συμπεράσματα που θα βγουν από τις ευρωεκλογές να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το μήνυμα των βουλευτικών εκλογών, επεσήμανε.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές τόνισε ότι κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν την ευρωκάλπη σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης και δήλωσε απόλυτα βέβαιος «ότι θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει στην κάλπη. Οι πολίτες μας έδωσαν μια εντολή τετραετίας, να αλλάξουμε τη χώρα. Και αυτή την εντολή θα την τηρήσουμε», πρόσθεσε.

Μετα την Αλεξανδρούπολη ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στην Κομοτηνή, όπου επιθεώρησε τα έργα που γίνονται στο υπό ανέγερση νοσοκομείο της πόλης που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής, χριστιανούς και μουσουλμάνους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ